Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín hostí v přímém souboji o záchranu Konstruktivu

8. 4. 2014 | Ženy A | 21. kolo |

Jičín se představil ve východočeském derby na kuželně Náchoda a svedl s domácími naprosto vyrovnanou partii s řadou kvalitních výkonů (celkem 7x nad hranicí 560 bodů) na obou stranách.

Po úvodních soubojích byl stav nerozhodný 1:1 a Jičín vedl o jednu kuželku, když Dana Viková zdolala Majerovou 570-552 a na straně Náchoda, odchovankyně SKK Jičín Martina Hrdinová Nikolu Danišovou 562-545. V prostřední části se lámal chleba. Marie Kolářová hrála skvěle a docílila nejlepšího výkonu na straně SKK Jičín 582 bodů(!), ale ani to jí na bod nestačilo. Proti ní předvedla Dana Adamů ještě o osm kuželek více 590! Oboustranně skvělý duel. Bohužel na vedlejších drahách výrazně ztratila Michaela Nožičková 524-562 proti Lucii Moravcové. Náchod se tak dostal do vedení 3:1 o 45 kuželek a koncovku si již i díky vydařenému střídání pohlídal. Z pohledu Jičína velká škoda závěrečných duelů, které při vyrovnaných drahách rozhodly v neprospěch Nely Pristandové 563 dvě a Petry Abelové 532-535 tři kuželky. Náchod tak zvýraznil výhru na 7:1, přestože Jičín byl velmi blízko minimálně remíze. I skóre může hrát v závěrečném účtování velkou roli. Z pohledu Jičína naštěstí neuspěli ani jeho soupeři v boji o záchranu, a tak před posledním kolem SKK drží o jediný bod ve skóre 10. pozici, která by v konečném účtování znamenala záchranu soutěže i pro příští rok.

V posledním kole bude hodně, hodně dramatický souboj o druhou sestupovou příčku. Prvním sestupujícím je Sokol Spořice. Kdo sestoupí jako druhý se rozhodně mezi celky Konstruktiva Praha, SKK Jičín a Sokol Husovice. Pražská Konstruktiva na tom není nejlépe. Má sice na své největší soupeřky náskok bodu, ale hraje utkání posledního kola v Jičíně a Husovice hrají doma se Zlínem. SKK Jičín tedy zve všechny příznivce v sobotu 12.4. od 10 hodin na kuželnu v Lipách, kde se v přímém souboji utkají domácí kuželkářky SKK Jičín a Konstruktiva Praha o setrvání v nejvyšší soutěži!