Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK B slaví postup do nejvyšší soutěže !!

14. 4. 2014 | Ženy B | 18. kolo |

Spanilou jarní jízdu 2.kuželkářskou ligou žen dotáhl tým SKK Jičín B do vítězného konce! S respektem, ale plně koncentrován nastoupil tým na nejméně padavé dráhy soutěže v Českých Budějovicích, kde potřeboval získat k jistotě alespoň bod.

Velmi důležitý úvod skvěle zvládly Martina Tomášková 513-469 a Alena Šedivá 510-475, které favorita dostaly do vedení 2:0. V prostřední části zápasu se odehrály naprosto vyrovnané souboje, ale co bylo důležité, i zde dokázaly jičínské hráčky vybojovat po výhrách 3:1 na dráhy oba body, a tak mohla za stavu 4:0 propuknout postupová radost již po dvou třetinách utkání! Kvasničková zvítězila 500-489 o jedenáct kuželek, Jana Abrahámová shodila o čtyři kuželky méně jak její protihráčka. V koncovce přidala další vítězný souboj pro Jičín Lenka Tomášková 512-483 a čestný bod pro domácí vyválčila díky nejlepšímu výkonu utkání proti Monice Hercíkové Milada Kotková výhrou 549-492.

Ze suterénu až ke hvězdám, tak by šla charakterizovat letošní pouť týmu SKK Jičín B druhou nejvyšší soutěží. Po prohře v Ústí nad Lebem, které paradoxně v konečném účtování obsadilo poslední příčku, a to v oslabené sestavě, bez sester Tomáškových, 16.listopadu 2013 klesl tým po šesti odehraných kolech na poslední příčku druholigové tabulky. Tento moment semkl tým k daleko větší koncentraci a bojovnosti. Jičín se tak postupně odpoutal z pásma sestupu a nenápadně se klidnými vodami středu tabulky přiblížil nejlepšímu triu soutěže. V jarní části šly individuální výkony hráček strmě nahoru, ale až po výhře nad Žižkovem ve 14. kole Jičín rozšířil trojici adeptů na vítězství v soutěži na kvartet. To již byl k nezastavení a vysokými výhrami po výborných výkonech převálcoval všechny soupeře až k této sladké vítězné třešničce.

Pro oddíl to znamená, že přestože A tým žen o jediný bod nejvyšší soutěž neuhájil, bude mít Jičín zastoupení mezi českou elitou v ročníku 2014/15 podesáté v řadě! Družstvo staví na kolektivním duchu, přesto se výrazně prosadily v individuálních statistikách Martina a Lenka Tomáškovy – třetí a pátá nejúspěšnější hráčka soutěže dle průměru. V zisku bodů figurují v elitní desítce šestá Lenka Tomášková a osmá Alena Šedivá – nejzkušenější hráčka sestavy. Výrazný výkonnostní růst prokázala Helena Šamalová, především na jaře se do velmi dobré formy dostala také Monika Hercíková. Spolehlivé výkony podávala Marie Kvasničková a příslibem do budoucna je nejmladší Jana Abrahámová. Velká gratulace celému týmu za skvělou reprezentaci oddílu i města!