Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jan Bína vyhlášen třetím nejúspěšnějším juniorem sezóny

21. 6. 2014 | Ostatní | Kuželkář roku |

Vyhlášení anket o nejlepší kuželkáře se oproti předchozím ročníkům přesunulo na termín po skončení sezóny. V předchozích ročnících bylo zvykem vypisovat ankety v polovině probíhající sezóny (prosinec či leden) a nominace tak byly vždy za kalendářní rok. Novinkou tedy bylo, že se vyhlašovalo za končící kuželkářský ročník, a to v pěkném prostředí hotelu Harmonie v obci Zastávka u Brna.

Ocenění nejlepší kuželkářka sezóny 2013/14 si odnesla Lucie Vaverková, která v ligové sezóně hájila barvy rakouského celku KSV Wiener Linien. Na květnovém Mistrovství světa v Brně se stala mistryní světa v disciplíně sprint a v kategorii jednotlivkyň získala bronzovou medaili. Z republikového šampionátu pak přidala do sbírky stříbro. Mezi muži zvítězil Jan Kotyza, hráč rakouského klubu BSV Voith St. Pölten, se kterým získal ligový titul. Dvě zlaté medaile pak ještě přidal z republikového mistrovství jednotlivců.
V juniorských kategoriích, kde jsou společně vyhodnocováni, nejen junioři, ale i dorostenci dosáhl výrazného úspěchu i Jan Bína z SKK Jičín. Nejlepší juniorkou se stala Natálie Topičová (TJ Valašské Meziříčí) a juniorem Rostislav Gorecký (TJ Sokol Luhačovice). Třetí příčku v této kategorii si zasloužil odchovanec a hráč SKK Jičín Jan Bína. Ten letos vybojoval společně s Natálií Topičovou stříbrnou medaili na Světovém poháru dorostu, k tomu přidal titul mistra ČR ve sprintu, či druhé místo v českém poháru dorostu!
Junior sezóny 2013/14
1.
Rostislav Gorecký
TJ Sokol Luhačovice
116 bodů
2.
Michal Pytlík
SKK Rokycany
69 bodů
3.
Jan Bína
SKK Jičín
59 bodů