Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři zahajují mistrovské soutěže

10. 9. 2014 | Ostatní | Sezona 2014/15 | J. Kapucián

Mistrovská kuželkářská sezóna začíná registrovaným hráčům již tento víkend. V článku naleznete podrobnosti o složení a cílech jednotlivých družstev.

A tým má za sebou vydařené tradiční soustředění v Rokytnici nad Jizerou a účast na turnaji v Poděbradech. Dále se hráči SKK představili na turnaji v Novém Boru a samozřejmě domácím Jičínském poháru. Muži A po dvou osmých příčkách ve druhé nejvyšší soutěži letos posilují a chtěli by hrát v horní polovině tabulky. Podařilo se udržet dorosteneckého a juniorského úspěšného reprezentanta Honzu Bínu, velmi dobrou formu prokazuje Lukáš Vik, již několik let jsou pevnými hráči A týmu zkušení Josef Vejvara, Roman Bureš a Jaroslav Soukup, ke kterým se z hostování vrací medailista z juniorského mistrovství ČR Jiří Drábek a z KK Hvězda Trnovany přestupuje do Jičína i další velmi zkušený ligový hráč Pavel Kaan, který zde již loni na podzim hostoval. V sobotu 13.9. zahájí 2.ligu tým na domácí kuželně V lipách od 14 hodin proti Benešovu.

Muži B (P.Louda, V.Pavlata, V.Řehák, J.Kříž, P.Kříž, Agaton Plaňanský st. a ml. Vít Plaňanský, M.Mazáček se po deseti letech po sestupu ze 3.ligy představí ve Východočeské divizi a přestože se do týmu vrací Agaton Plaňanský, který v jarní části vypomáhal A týmu, nebudou to mít ve velmi kvalitní soutěži, při neznalosti venkovních drah vůbec jednoduché. Navíc v týdnu pro venkovní utkání těžko budou z důvodu pracovního vytížení hrát v nejsilnější možné sestavě a tak reálným cílem se jeví boj v klidném středu tabulky. V pátek od 17 hodin hraje B tým ve Svitavách.

Právě muži C (F.Čermák, J.Kolář, L.Křivka, J.Brumlich, J.Čapek a J.Kapucián) budou prvními kdo vstoupí do nového soutěžního ročníku, v pátek 12.9. se přestaví v okresním derby v Březovicích. Tým zůstává ve stejné sestavě jako loni, ale vzhledem k nesmírně těžkému rozlosování, kdy první domácí zápas odehraje až v pátém kole, letos zřejmě neobhájí loňský podzimní titul, ale stejně jako v předchozích letech bude cílem týmu pohybovat se v horní polovině tabulky.

Bohužel ženské týmy opět nenašly společnou řeč a nepodařlo se sestavit vyrovnaný kvalitní tým z nejlepších jičínských hráček pro nejvyšší soutěž. Při kvalitě nejvyšší soutěže se prvoligový A tým bude pokoušet o malý zázrak v podobě záchrany, který může podpořit svou velkou bojovností a sehraností ze svého několikaletého působení ve 2.lize, ale zkušenost a dlouhodobá výkonnost budou na straně soupeřek. V sobotu od 10 hodin hraje tým v Č.Třebové, která také bude pravděpodobně bojovat ve spodních patrech tabulky, takže půjde o hodně důležité srovnání těchto týmů. Naopak B tým by měl patřit ve druhé lize k předním týmům, ale nechme se překvapit průběhem soutěžního ročníku, který pro ženy B začne, ale až 27.9. utkáním na půdě Neratovic.