Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína zahájili 2.ligu rekordem kuželny!

14. 9. 2014 | Muži A | 1. kolo |

Úvodní kolo 2.kuželkářské ligy sk. A. přineslo dvě vítězství hostí a dva nové rekordy družstev. Jičín si hladce poradil s odevzdaným Benešovem a na závěr přidal i svůj nový rekord drah.

O výborný úvod domácích se postarali Jan Bína 590 a Josef Vejvara 597! V prostřední části pak domácí své soupeře doslova deklasovali, když jim nedovolili zisk ani jediné dráhy! Pavel Kaan předvedl parádních 586 a Jiří Drábek při své premiéře po návratu z hostování v třetiligové Rokytnici dokonce atakoval rekord domácích jednotlivců, za maximem Lukáše Vika nakonec výkonem 627 bodů zaostal o jedinou kuželku. Domácí tak šli za jasným vítězstvím a po těchto čtyřech vynikajících výkonech pomýšleli i na vylepšení svého rekordu domácích drah. Cesta k němu však byla nakonec hodně trnitá, neboť v poslední dvojici se vůbec nedařilo Jaroslavu Soukupovi. Lukáš Vik hrál vyrovnaně a přidal 576 a další bod. Soukup po třech prohraných drahách uvolnil místo Romanu Burešovi a tento taktický tah se vydařil. Bureš dokázal „vytáhnout“ výsledek této dvojice na 518 bodů a to dalo o dvě kuželky na vylepšení týmového rekordu domácích! Ten má nyní hodnotu 3494 kuželek.

Další zápasy již byly vyrovnané. Nováček B tým z Rokycan si poradil s Táborem, zde zřejmě rozhodla větší vyrovnanost domácích. Druhý rekord tohoto kola vytvořila Sadská na drahách Trnovan, a o to více je určitě potěšil zisk dvou bodů. Duchcov v zápase s Bohušovicemi se nadřel na zisk bodů více nežse očekávalo. To Hořičtí to měli se svým soupeřem přeci jenom snazší a po dobrém výkonu jej přehráli. Skvělí úvod zde předvedli Radek Kroupa 610(!) a Jaromír Šklíba 588. Další dva body veze pražská Konstruktiva z Náchoda. Zde se rozhodovalo v závěru a ten měli jistější hosté.

V sobotu 20.9. se tedy Jičín na domácí kuželně V lipách utká s rovněž B týmem Rokycan o první příčku druholigové tabulky.