Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína po dvou domácích výhrách v čele 2.ligy!

22. 9. 2014 | Muži A | 2. kolo |

Druhé kolo 2.kuželkářské ligy sk. A přineslo vesměs vyrovnané zápasy. Bohušovicím a Táboru stačil již rozdíl poloviční a v těch nejvyrovnanějších zápasech odváží body hosté. Hořice vítězí na Konstruktivě o deset kuželek a na Sadské stačilo Duchcovu hodit pouze o jednu kuželku více než-li domácí. Největším rozdílem, k velké radosti příznivců SKK na kuželně v Lipách, skončilo utkání v Jičíně, kde domácí byli lepší o 85 kuželek.

Jičínu se opět vydařil vstup do utkání, kdy Jan Bína dalším jistým výkonem zdolal soupeře o více jak čtyřicet kuželek 588-542. Josef Vejvara ale podlehl dobře hrajícímu Wohlmutovi po boji 562-577. V prostřední části se utkání rozhodlo. Jaroslav Soukup odčinil zaváhání z předchozího zápasu a tentokráte se stal jednoznačně nejlepším hráčem celého utkání. Jako jediný zdolal magickou šestistovku, a to dokonce o 18 kuželek! Naopak nejlepší hráč celého úvodního kola ligy Jiří Drábek byl střídán po velmi nevydařené úvodní dráze a Roman Bureš opět prokázal že jetím pravým žolíkem v sestavě domácích. Stejně jako před týdnem otočil poměr shozených kuželek na svou stranu, navíc neztratil ani dráhu a Jičín se tak ujal jednoznačného vedení 3:1.

V koncovce tak dvojici Lukáš Vik 554 a Pavel Kaan 559 stačily tentokráte k udržování dostatečného náskoku i průměrné výkony. Hosté po vydařených náhozech Fürsta 573 a Enžla 586 dokázali již jen korigovat konečné skóre na 3:5 z jejich pohledu. Jičín tak dokonale využil výhody domácího prostředí v úvodu ligového ročníku a po dvou kolech je v čele tabulky s plným bodovým ziskem, nejlepším skóre a nejvyšším týmovým průměrem.

V sobotu čeká Jičín v Ústí n.Labem duel s Trnovany, za které loni nastupoval Pavel Kaan a Hořice přivítají doma od 10 hodin ambiciózní SKK Bohušovice.