Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářský souboj Jičína a Konstruktivy ozdobily tři rekordy kuželny!

29. 9. 2014 | Ženy A | 3, kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen pokračovala zápasy třetího kola. Domácí premiéra před zaplněnou kuželnou čekala na hráčky SKK Jičín A. A vstup do duelu s tradičním rivalem z pražské Konstruktivy, která loni remízou v posledním kole poslala, loňský A tým Jičína do druhé ligy, začal výrazně lépe pro Jičín.

Strhující duel sehrála Alena Šedivá se zkušenou Petrou Najmanovou. První dráhu vyhrála domácí hráčka o 3 kuželky, druhou o 5 kuželek ztratila a na třetí se obě soupeřky rozešly smírně! Závěrečné plné výrazně lépe vyšly kuželkářce Konstruktivy, ale Šedivá mohutně dotahovala v dorážce. Bohužel pouhé 2 kuželky jí nakonec scházely a tak bod z tohoto souboje připadl hostujícímu celku. To na vedlejších drahách začaly Lenka Tomášková s Martinou Čapkovou smírně 140-140, ale poté již kralovala na drahách domácí kuželkářka. Excelentní druhá dráha 171 (108 plné 63 dorážky), výborná třetí třicítka 157 (103 plné a 54 dorážka) poslaly Jičín do výrazného vedení a 145 shozených kuželek na závěrečné dráze, znamenaly pro Lenku Tomáškovou nový rekord kuželny domácích po vynikajícím výkonu 614 bodů, kterým překonala stávající rekordmanku – svou sestru Martinu o pět kuželek! Jičín tak za stavu 1:1 získal náskok 78 kuželek!

V prostřední části proti velmi dobře hrající Čihákové ztrácela od samého úvodu Helena Šamalová 530-583, ale na vedlejších drahách naopak v polovině duelu vedla 2:0 na dráhy a o 27 kuželek dobře hrající Monika Hercíková. Jičín tak stále držel vyrovnané skóre a výrazný náskok 75 kuželek. Poté se však obě hostující hráčky zlepšily a zejména Viewegová jako pokropená živou vodou začala ve druhé polovině svého startu hrát jako vyměněná (302) a posledními hody v dorážce nakonec o jedinou kuželku sebrala Monice Hercíkové důležitý bod. Konstruktiva se tak rázem dostala do vedení 3:1 a obrovsky jí narostlo sebevědomí.

To domácí hráčky, přestože stále měly 24 kuželek náskoku, nastupovaly do koncovky s vědomím, že pokud chtějí pomýšlet na vítězství, musí obě bodovat. Výkony které v koncovce hráčky Konstruktivy předvedly, v ženských ligových soutěžích diváci na jičínské kuželně ještě neviděli. Veronika Petrov vlétla do zápasu famózní drahou 179 a tím dokonala definitivně obrat zápasu. Martina Tomášková nedokázala čelit 120 a na dalších drahách jí navíc nepřálo štěstí 148-149 a 153-159. Veronika Petrov završila svůj životní výkon 157 shozenými kuželkami na poslední dráze a celkovým součtem 644 bodů stanovila nový absolutní ženský rekord kuželny! Na vedlejších drahách Maruška Říhová rozhodně nezklamala, když dosáhla druhého nejlepšího náhozu SKK Jičín, pěkných 576 bodů, ale na další šestistovku v podání Ludmily Holubové to tentokráte nestačilo.

Tímto finišem vylepšila Konstruktiva Praha také absolutní ženský rekord družstev jičínské kuželny na 3493 bodů! Hostujícím hráčkám se v zápase mimořádně zadařilo a zaslouženě si tak odváží do Prahy dva body za vysoké vítězství 7:1. Kuželkářky SKK Jičín srdnatě bojovaly a výkonem 3408 rozhodně nezklamaly, ale utkání opět ukázalo, jak těžké bude pro tým Jičína boj o záchranu soutěže. V dalším kole navíc cestují na půdu nejlepšího českého celku Slávie Praha, která má aktuálně rovněž vynikající formu o čemž svědčí výkon přes 3500 shozených kuželek v Č.Třebové!