Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B opět vylepšili rekord kuželny!

20. 10. 2014 | Muži B | 6. kolo |

Šestým kolem pokračoval letošní ročník Východočeské kuželkářské divize. Body z venku vezou pouze obě družstva Trutnova, ostatní zápasy skončily vítězstvím domácích družstev. Velmi pěkného výkonu 2839 dosáhlo družstvo Hořic B, v tomto utkání padla další „pětistovka“ v podání Zdeňka Měkoty a sice 518 sražených kuželek.

Velmi blízko k ní měl v utkání Jičína B s Hradcem Králové i Pavel Louda, který nakonec shodil 499 kuželek, což je novým rekordem na 100HS jičínských drah ¾. Hráči Jičína B nastoupili k utkání proti dalšímu spolufavoritovi divize SKP Kuželky Hradec Králové, který je posílen o loni prvoligového hráče Náchoda Ladislava Beránka, maximálně koncentrováni. Ale také řádně vyhecováni od hráčů C týmu, kteří si před týdnem vzali zpět rekord kuželny.

Jičín odehrál výborný zápas. Klíčové momenty vedoucí k vítězství byly úspěšná koncovka v podání Vladimíra Pavlaty, který strhl výhru v souboji s Mikoláškem na svou stranu až posledním hodem a poté tři hodové devítky v koncovce dorážky své úvodní dráhy v podání Agatona Plaňanského, kterými otočil průběh svého souboje s Petrem Víškem. Plaňanský porazil skvělých 489, ale Pavel Louda, který především v závěrečné dorážce hrál excelentně, na vedlejších drahách proti favorizovanému Beránkovi dokonce 499. Jičín tak vedl 8:0! V závěru skvěle rozehraného zápasu vše, včetně opět překonaného týmového rekordu kuželny, kontrolovali Vladimír Řehák 465 a Jaroslav Kříž 442. Před týdnem C tým posunul rekord o 50 kuželek na 2804, nyní B družstvo SKK Jičín o dalších 22 na 2826! Kde je další hranice pro tyto dva stále se hecující celky ukážou další zápasy.