Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína po výhře v Náchodě upevnili své vedení v 2.lize!

20. 10. 2014 | Muži A | 5. kolo |

Již 5. kolem pokračoval letošní ročník 2.kuželkářské ligy sk. A. První letošní body získávají Trnovany v souboji s Benešovem a tak bez bodu je již jen Náchod ČK, který doma podlehl vedoucímu Jičínu. V duelu o druhou příčku tabulky překvapivě prohrál domácí Duchcov s rezervou Rokycan. A tak se na třetí místo tabulky dostávají České Velenice, jenž doma hladce přehrály Sadskou. Další překvapení se konalo v Hořicích. Domácí borci nezvládli závěr zápasu a hráči Tábora si tak vezou dva cenné body.

Doposud stoprocentně bodující hráči SKK Jičín nastoupili v Náchodě proti domácím, kteří zatím marně čekají na první body v roli jednoznačného favorita, a tu se jim také podařilo bezezbytku naplnit. Hosté nastoupili v tradiční sestavě, a také průběh zápasu kopíroval předchozí vítězná utkání. Jan Bína hned na úvod získává pro Jičín slibný náskok, když rozdílem třídy poráží Hofmana 589-537! Josef Vejvara na Aleše Tichého bohužel ztrácí, a tak hosté neváhají hned v úvodu opět využít svého již tradičního střídajícího žolíka Romana Bureše, který opět hru oživil a snížil náskok domácího borce na pouhých 13 kuželek 550-563. V prostřední části zápasu se lámal chleba a pevnější nervy ve vyrovnaných duelech měli v obou případech hosté. Jiří Drábek zdolal Jana Adamů o 14 (557-543) a Pavel Kaan Tomáše Majera dokonce o pouhé dvě kuželky 574-572! Jičín se tak rázem dostal do vedení 3:1 a v koncovce hrál již naprosto v klidu. Jaroslav Soukup sice přes pěkných 584 shozených kuželek na body nedosáhl, když proti němu předvedl nejlepší výkonu celého utkání Daniel Balcar 604, ale tím domácí jen kosmeticky upravili skóre. Na vedlejších drahách se domácím, ani přes střídání, nedařilo, a tak Lukáš Vik mohl pohodlně 580-526 zvýšit na konečných 6:2. Jičín byl lepším a vyrovnanějším týmem, všichni hráči pokořili hranici 550 poražených kuželek a potvrdil tak skvělý vstup do letošní sezóny pátou výhrou v řadě!

Další utkání čeká Jičín na domácí kuželně V lipách netradičně až v úterý 28.10. od 14 hodin, a to vzhledem k reprezentačním povinnostem Honzy Bíny. Diváci se však mohou těšit na velmi očekávané okresní derby s SKK Hořice – všichni příznivci kvalitních kuželek jsou zváni, občerstvení samozřejmě zajištěno.