Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Prvoligové kuželkářky SKK Jičín poráží druhý KK Zábřeh 6:2!

20. 10. 2014 | Ženy A | 5. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen pokračovala o tomto víkendu zápasy pátého kola. Předposlední celek tabulky SKK Jičín, po třech těžkých prohrách v řadě, rozhodně nenastupoval proti druhému týmu soutěže KK Zábřeh v roli favorita. V oboustranně bouřlivé atmosféře to však na drahách od samého úvodu vypadalo zcela jinak, než dle papírových předpokladů.

Jičínu se skvěle povedl vstup do zápasu. Hned na úvodní dráze získaly Alena Šedivá s Maruškou Říhovou, ta předvedla na 30hodů skvělých 166, nadějný náskok 37 kuželek. Říhová pokračovala ve výborném výkonu i na následujících dvou drahách a nebýt podprůměrné poslední dráhy mohla atakovat hranici šesti set bodů. Přesto byla výhra 582-533 nad velezkušenou Danou Wiedermannovou skvělým vstupem do zápasu. Velká škoda, že na vedlejších drahách o jedinou kuželku unikl zisk bodu Aleně Šedivé. Ta na úvodní dráze získala náskok, poté sice dvě dráhy prohrála, ale na poslední jí stačilo jakékoliv vítězství k zisku bodu. Bohužel poslední hody rozhodly o remíze v této části hry, a tím pádem poměrem 2,5:1,5 bodu získala bod pro hostující tým Kubová, přestože shodila o šest kuželek méně jak domácí kuželkářka.

Do prostřední části utkání se šlo za vyrovnaného skóre 1:1, ale Jičín získal nadějný náskok 55 kuželek.To hostující hráčky evidentně znervóznělo, a tak místo očekávaného náporu KK Zábřeh navyšovaly náskok domácí kuželkářky! Heleně Šamalové i Martině Tomáškové skvěle vyšly úvodní dráhy a Jičín měl rázem k dobru 77 kuželek! A to nebylo vše! V závěrečné třicítce obě hráčky Jičína předvádějí shodně fantastických 160(!), a to znamená jejich přesvědčivé výhry. Šamalová přehrává Ollingerovou 569-548 a Tomášková Švubovou 563-537! Jičín tak rázem vede 3:1, a to rozdílem drtivých 102 kuželek!

Závěr se tak odehrává ke spokojenosti domácích příznivců již v poklidu, ale s velmi kvalitními výkony. Monika Hercíková vítězí 568-548 a Lenka Tomášková po mohutném finiši nakonec prohrává s nejlepší hráčkou utkání Horňákovou velice těsně 577-583. To však již nemůže pokazit velkou jičínskou radost po jednoznačném vítězství 6:2 o 116 kuželek. Tým Jičína byl daleko vyrovnanější a proti soupeři, který zůstal hodně za očekáváním zvítězil zcela zaslouženě. Věřme, že kvalitní výkony, podpořené ziskem důležitých bodů opět posílí sebevědomí hráček SKK Jičín.

V dalším kole se Jičín 25.10 od 11 hodin představí, ve velmi prestižním duelu, na půdě SKK Náchod, jehož barvy oblékají hořická Michaela Kučerová a především odchovankyně SKK Jičín Martina Hrdinová.