Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáře Jičína vybičovala Sadská k dalšímu rekordu kuželny!

24. 11. 2014 | Muži A | 10. kolo |

V desátém kole 2.kuželkářské ligy sk. A se žádné překvapení nekonalo a tak v tabulce takřka k žádným změnám nedošlo. Venku vyhrávají Tábor a Hořice. V Benešově o tom rozhodly až poslední duely, v Náchodě už hořičtí hráči vládli utkání od druhé čtveřice. Jejich tým byl neuvěřitelně vyrovnaný, když se pět hráčů vměstnalo do rozdílu pouhých devíti kuželek v rozmezí kvalitních výkonů od 567 do 576 bodů a Radek Košťál opět prodal skvělou formu posledních dní, když předvedl 613!

V Jičíně se představil mladý ambiciózní tým Sdaské, který patří již dlouhé roky k nejlepším celkům 2.ligy a několikrát mu postup do nejvyšší soutěže unikl až v závěru jarní části soutěže. Postupové ambice má tým i letos, ale aby je potvrdil, k tomu potřeboval v Jičíně bodovat. Jičín naopak chtěl prodloužit svou letošní domácí neporazitelnost a uhájit vedení v soutěži. Od samého úvodu viděli diváci skvělé výkony na obou stranách. Celkem v utkání padlo pět šestistovek! Výborný úvod na straně domácích obstarali Jan Bína 601a Jiří Drábek 599. Bína svého soupeře Václava Peška deklasoval rozdílem několika tříd 601-512 a právě toto jediné zaváhání v celém utkání tento mač vlastně rozhodlo. Všechny další souboje byly maximálně vyrovnané, rozhodovaly se v koncovkách a Jičín po celou dobu zápasu těžil z psychické výhody, kterou získal právě v tento moment. Jirkovi Drábkovi ani 599 shozených kuželek na bod nestačilo, neboť proti němu Martin Schejbal předvedl nejlepší výkon celého ligového kola 636 bodů!

V prostřední části naopak nestačilo pěkných 597 bodů Aleši Košňarovi k zisku ani jedné dráhy proti skvěle hrajícímu Pavlu Kaanovi. Ten si tak po svém nejlepším letošním výkonu připsal výhru 4:0 625-597. Ještě těsnější byl duel na vedlejších drahách a i zde jej získal pro SKK Jičín Josef Vejvara výhrou 578-560.

Vedení 3:1 pro Jičín a po čtyřech hráčích a průměr domácích výkonů nad šest set bodů na hráče dostalo domácí diváky do varu. Hosté se ještě nevzdávali Antonín Svoboda po většinu svého duelu držel nad Jaroslavem Soukupem náskok a nakonec získal druhý bod Sadské po výhře 577-546. Na vedlejších drahách hrál skvěle v dresu hostí i Tomáš Bek, který jako další dokázal pokořit hranici šestistovky. Ne však domácího Lukáše Vika! Ten ve skvělém souboji získal ještě o pět kuželek více a výhrou 618-613 zvýšil výhru SKK Jičín na konečných 6:2 a podtrhl nový absolutní rekord kuželny 3567, kterým Jičín o 12 kuželek překonal dosavadní maximum, která 14.1. na zdejších drahách vytvořil právě tým Sadské!

Poslední kolo podzimní část může ještě výrazně zamíchat tabulkou, neboť se v něm ve vzájemných duelech utká nejlepší kvartet soutěže! Jičín bude hájit vedení v soutěži na drahách čtvrtého Tábora a druhé Rokycany naopak útočit na titul půlmistra na půdě třetí Sadské! Hořice hostí poslední Benešov a výhra je může v tabulce posunout o několik příče výše.