Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína přezimují v čele 2.ligy!

9. 12. 2014 | Muži A | 12. kolo |

Dvanácté kolo 2.kuželkářské ligy sk. A., které zahájilo odvetnou část soutěže, přineslo čtyři výhry hostí. A tím pádem skvělé výsledky pro oba zástupce našeho okresu SKK Jičín a SKK Hořice! Vítězství Jičína v Benešově nebylo žádným překvapením, ale ostatní tři výhry již ano. Sadská doma opět prohrává minimálním rozdílem, tentokrát to byly Trnovany, jenž hodily o dvě kuželky více. Hořice dokonale využily slabšího dne domácích Českých Velenic a odjíždí také spokojeny po výhře 5:3!

Jičínu se přitom úvod duelu v Benešově příliš nevydařil. Po předchozích kvalitních výkonech si tentokráte vybral slabší den Josef Vejvara 519-593 a dvě kuželky ztratil na Jiřího Fraňka i Jiří Drábek. Drábek naštěstí dokázal zvítězit 3:1 na dráhy a vybojovat tak smírné skóre 1:1. V prostřední části však domácí polevili a Jičín se dostal na koně. Pavel Kaan si připsal důležité vítězství 576-560 a Jan Bína pak drtivou výhru 578-488 proti soupeři, který svůj start vůbec nezvládl. Jičín tak šel do vedení 3:1 a jednoznačně otočil na svou stranu i poměr shozených kuželek. V koncovce pokračovali hosté ve vyrovnaném týmovém výkonu a Lukáš Vik 575-562 s Jaroslavem Soukupem 579-515 svými výhrami zvýšili skóre až na konečných 7:1!

Letošní podzimní část tak Jičín zvládl nad všechna očekávání a přezimuje na prvním místě tabulky s čtyřbodovým náskokem na Rokycany B a Tábor, které jsou v čele početné skupiny pronásledovatelů. Na skvělé bilanci desíti výher a pouhých dvou porážek se podílela stabilní a především vyrovnaná sestava. Z té se vyniká v mimořádné formě hrající dorostenecký reprezentant Jan Bína. Nejlepší hráč soutěže dle zisku bodů a druhý nejlepší dle průměru 589,2. Zbývající kvintet Kaan, Soukup, Vik, Vejvara a Drábek je pak srovnána v rozmezí mezi 560 a 570 shozenými kuželkami na zápas. Základní sestavu jistí z lavičky nejlepší střídající hráč soutěže Roman Bureš ( s průměrem 571). Třikrát tým vylepšil své maximum na domácích drahách a navrch přidal rekord kuželny v Ústí nad Labem, kde zdolal silné Trnovany. S výjimkou Josefa Vejvary (maximum 597) všichni hráči dokázali pokořit v některém z utkání hranici šesti set bodů, mnozí dokonce několikráte. Skvěle se dokáží v jednotlivých zápasech doplňovat, až na vyjímky se vyvarovali dílčím výpadkům, případně se skvěle dařila taktická střídání. Tím výrazně vzrostla sebedůvěra všech jednotlivců a zejména v tým jako silný celek.

Pokud si kuželkáři SKK Jičín udrží tyto atributy, které je v podzimní části zdobily i do dalších bojů, budou v jarní části jistě bojovat o největší novodobý úspěch mužských celků v novodobé historii klubu. Vzhledem k čtyřbodovému náskoku rozhodně vstoupí do odvet jako hlavní favorit celé soutěže. Za celý podzim nezbývá než pogratulovat ke skvělé reprezentaci nejen oddílu, ale i města Jičín.