Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičínští kuželkáři přivezli z krajských mistrovství jednotlivců 10 medailí!

26. 1. 2015 | Ostatní | Krajská mistrovství jednotlivců |

Velkým úspěchem pro jičínský kuželkářský klub skončily turnaje Krajských mistrovství jednotlivců, ve kterých hráči bojují nejen o medaile, ale také o postupová místa na mistrovství republiky. V deseti kategoriích posbírali jičínští hráči deset medailí, včetně tří zlatých! Celkem dvanáct hráčů si pak vybojovalo postup do finálových či semifinálových turnajů (ty sehrají kategorie s největším počtem hráčů – muži, ženy, senioři a junioři). Titulem přeborníka kraje se mohou pro rok 2015 pyšnit Lenka Tomášková (ženy), Jiří Drábek (junioři) a Monika Danišová (žákyně)!

V Náchodě se mezi mnoha prvoligovými hráči představili 4 zástupci SKK Jičín. Pro jičínské hráče to bylo výborné porovnání výkonnosti, vždyť vedou druhou ligu a postup do nejvyšší soutěže je určitě v jejich silách. A v silné konkurenci se určitě neztratili. Po výborném výkonu 612 kuželek obsadil 2. místo Lukáš Vik, postup do semifinále MČR si vybojovali i Pavel Louda (584, 8. Místo) a Jaroslav Soukup (572, 13. místo).

Velmi kvalitní turnaj odehrály ve Vrchlabí ženy. Parádních 603 Martiny Hrdinové stačilo až na 3. místo, přímý boj o titul spolu sehrály Lenka Tomášková a náchodská Aneta Cvejnová. Obě předváděly skvělou podívanou, vyrovnanější byla jičínská hráčka, která nakonec porazila 620 kuželek a zaslouženě brala zlatou medaili! Obě si samozřejmě vysloužily postup na semifinálový turnaj, kde rozhodně nebudou bez šance na postup do finále. Jen těsně za postupovými příčkami zůstaly Petra Abelová a Michaela Nožičková.

Seniorské kategorie jsou tradiční nadějí jičínského klubu na dobré umístění. Seniorky nezklamaly a z Vrchlabí vezou stříbrnou medaili za 578 kuželek Dany Vikové, kterou na MČR doprovodí i 4. Alena Šedivá (561). Senioři odehráli svůj turnaj v Jičíně a domácího prostředí dokázal využít Martin Mazáček. Odměnou za kvalitních 577 kuželek je stříbrná medaile a další postup na semifinálový turnaj.

Druhý turnaj, který hostila kuželna v Lipách, bylo klání juniorů. O kvalitě tohoto turnaje svědčí i fakt, že největší favorit, prvoligový hráč Daniel Neumann, skončil až na 10. místě. Na pilu tlačili především hořičtí borci (2. a 3. místo), ale i ti se museli sklonit před vynikajícím Jirkou Drábkem, který porazil 619 kuželek! Titul mezi juniorkami obhajovala v Rychnově n. K. Nela Pristandová. Zlato to letos sice nebylo, ale 519 kuželek stačilo na zisk další stříbrné medaile pro jičínské barvy! Nicméně Nelu to zase tak nemrzelo, neboť vítězkou se stále Eva Kammelová, která tuto sezonu hostuje v Jičíně.

Dorostenecký reprezentant Honza Bína se řadil k největším favoritům turnaje v Hradci Králové. Na druhou stranu postupový klíč v této kategorii je neúprosný – postupují jen dva nejlepší hráči, další místa na MČR si mohou dorostenci vybojovat v Českém poháru dorostu. Honza ale tento tlak s přehledem ustál a pouze dvě kuželky mu chyběly na první místo. Výkon 597 znamená ale další stříbro pro Jičín a tedy i další účast na MČR! Jedinou kategorií, kde se na stupně vítězů nedostal jičínský zástupce, je kategorie dorostenek. Ty se nezbavily respektu z neoblíbené kuželny v Rychnově n. K. a jejich výkony na postup stačit nemohly. Nicméně i dorostenky si na MČR zahrají, a to právě díky Českému poháru dorostu. Nikola Portyšová má účast již téměř jistou, jen těsně za postupovými příčkami je Marie Morávková, jeden vydařený turnaj může posunout mezi postupující i Martinu Danišovou.

Velikou radost svým trenérům udělaly nejmladší jičínské naděje na kuželně v Hořicích. V žácích skončil na 2. místě Jaroslav Soukup. Na přímý postup na MČR to sice nestačilo, ale i Jára má nakročeno na finálový turnaj, a to díky vedení v dlouhodobé soutěži - Poháru mladých nadějí. V této soutěži je zatím na prvním místě i Monika Danišová mezi žákyněmi. Ta už má ale účast na MČR jistou, a to díky 1. Místu na krajských přeborech!

Semifinálové turnaje se sehrají 14. a 15. února, finálové turnaje jsou naplánovány na konec dubna. SKK Jičín má již jistou účast pěti hráčů na finálových turnajích, dalších sedm si může postup vybojovat v semifinále, dva zástupci nejmladších kategorií si postup téměř s jistotou vybojují přes dlouhodobé soutěže svých kategorií. Přejme jim, ať to i na MČR zacinká.