Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Portyšová a Bína jsou medailová želízka SKK Jičín pro finále Českého poháru!

2. 3. 2015 | Dorostenci | Český pohár dorostu |

Dalších výborných výsledků dosáhli pří závěrečném turnaji základní části Českého poháru dorostu mladí kuželkáři a kuželkářky SKK Jičín. Nikola Portyšová druhou příčkou po vydařeném náhozu 559 kuželek uhájila před finále senzační vedoucí pozici.

Na čtvrtou příčku má Nikola náskok již 34 bodů, a tak zisk medaile je opravdu velmi-velmi blízko. Uhájit vedení však může jen výkon na hranici možností, neb bude třeba odrazit útok TOP favoritky, vítězky Světového poháru a české reprezentantky ve všech kategoriích Natálie Topičové. Pouhých pět bodů ztrácí také Náchodská Nina Brožková.

Mezi chlapci bude hodně důležité jak se podaří zkoncentrovat Janu Bínovi, který má opravdu nabitý kalendář a prioritou jsou pro něj zápasy za mužský A tým SKK Jičín, který táhne k postupu do 1.ligy. Aktuální formu má výbornou, což v sobotu potvrdil dalším výrazným pokořením hranice šesti set bodů! V posledním turnaji ČP dorostu v Blansku vybojoval po výkonu 568 shozených kuželek třetí příčku a celkově jde do finále z výborné druhé pozice. V Blansku se dařilo také Vítu Plaňanskému z SKK Jičín, kterého 552 shozených kuželek vyneslo na pátou příčku. Na postup do finále mu to ale již nestačilo.

Finále Českého poháru dorost, které budou pečlivě sledovat i reprezentační trenéři, hostí v neděli od 9:30 osmidráha HKK Olomouc.