Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín zvyšují náskok v čele druholigové tabulky na 5 bodů!

2. 3. 2015 | Muži A | 18. kolo |

Osmnáctým kolem pokračovala 2.kuželkářská liga mužů, a bylo to kolo plné překvapení. Sadská doma senzačně prohrává s Bohušovicemi, Rokycany B nechávají oba body Hořicím a Jičín horko, těžko vydoloval na svých drahách bod proti Českým Velenicím!

Přitom Jičín zahájil dobře a získal slušný náskok v celkově poražených kuželkách. Jan Bína opět exceloval a dobře hrajícímu soupeři nedal šanci poměrem 621-585! Také Josef Vejvara byl o plných 28 kuželek úspěšnější jak jeho soupeř Tomáš Maroušek 571-543, ale na dráhy podlehl 1,5:2,5. To ještě nikdo netušil jak jedna jediná kuželka znamenající dílčí půl bod bude při konečném účtování důležitá. Skóre je tak vyrovnané 1:1, domácí však získali náskok 64 kuželek.

V prostřední části připravili hosté domácím hodně tvrdý atak, proti kterému hráči SKK Jičín jen těžko hledali protizbraň. Ladislav Beránek hraje sice spolehlivě, ale ani 593 kuželek tentokrát na soupeře nestačí. Bronislav Černuška předvádí 616 a jeho oddílový kolega Ladislav Chmel 606! Naopak domácí Jiří Drábek tentokráte nenachází svou obvyklou pohodu a rytmus, a tak jej již v úvodu druhé dráhy střídá Lukáš Vik. Ten bojuje, ale na rozjetého soupeře tentokráte nestačí. Velenice se tak rázem dostávají do vedení 3:1, naštěstí z pohledu Jičína mají k dobru pouhých 13 kuželek!

Ale nápor hostí pokračuje i v koncovce. V některých pasážích utkání mají České Velenice náskok již přes čtyřicet kuželek a sahají po vítězství. Jičínské duo Pavel Kaan a Jaroslav Soukup však neskládá zbraně. Přesto Jaroslav Soukup se Zdeňkem Dvořákem od samého začátku mírně ztrácí a hlavně pro sebe nedokáže získat koncovky jednotlivých drah. Naštěstí se na závěrečné dráze obdivuhodně zkoncentruje a Jičín rázem smazává náskok soupeře. Prohru 1:3 na dráhy již Soukup nedokáže odvrátit, ale na kuželky nakonec Dvořáka poráží 588-573. Pavel Kaan na vedlejších drahách hraje přeci jen více jistě, jak jeho soupeř a nakonec získává druhý bod pro Jičín po výhře 564-531, když každý z kuželkářů pro sebe získává po dvou drahách. V konečném účtování tak hráči SKK Jičín získávají dva body ze hry a dva za vyšší počet shozených kuželek 3486-3451, Velenice pak čtyři body za čtyři vítězné souboje ze hry. To znamená spravedlivou remízu 4:4, která se zdá na první pohled ztrátou. Ale jakmile vejdou ve známost výsledky největších soupeřů SKK Jičín v boji o 1.ligu, tak má pro Jičín remíza cenu zlata, neboť díky ní zvyšují svůj náskok v čele tabulky čtyři kola před koncem soutěže již na pět bodů!

V sobotu cestuje Jičín do Prahy k souboji s Konstruktivou, kde si hodně věří.