Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Bitva o 1.kuželkářskou ligu pokračuje, Jičín vedl v Sadské 3:1, ale nakonec podlehl 3:5

30. 3. 2015 | Muži A | 21. kolo |

Předposledním jednadvacátým kolem pokračovala 2.kuželkářská liga mužů a ani to nerozhodlo o postupujícím do nejvyšší soutěže, i když Jičín k tomu neměl v Přelouči daleko. Ale nakonec domácí Sadská vzájemné utkání zvrátila ve svůj prospěch, dostává se do čela tabulky a nutí tím jičínské hráče v posledních dvou utkáních být stoprocentně úspěšnými. Sice mají v obou zápasech výhodu domácí dráhy, ale to v tomto ročníku zase tak moc neznamená. Porážka Náchoda v Hořicích znamená definitivu sestupu pro toto družstvo a tak ani prohra Konstruktivy v utkání s Trnovany domácí zase tak nebolela.

Jičín přitom dokonale využil slabší první poloviny domácích hráčů a na poměrně těžké kuželně v Přelouči se ujal ve dvou třetinách utkání vedení 3:1! A mohlo být ještě veseleji, když hned úvodní a zároveň nejkvalitnější duel celého zápasu ztratil Jan Bína až po velkém boji s Alešem Košnarem o pouhé 4 kuželky 570-574. Uspěli však Jiří Drábek 541-517, nejlepší hráč celého zápasu Pavel Kaan 580-537 a po třech drahách měl jistý bod i Ladislav Beránek, který však v koncovce nakonec 7 kuželek na svého soupeře ztratil 531-538. Za více než nadějného stavu 3:1 tak Jičín držel před závěrečnými souboji hodně nadějný náskok 56 kuželek!

Vidina první ligy byla již doslova nadosah. Poslední krok však bývá nejtěžší. Tyto byť podvědomé myšlenky zčásti svázaly mysl a ruce dotahováků SKK Jičín, kteří né a né se dostat do své tradiční hry. Trápil se jak Jaroslav Soukup, který podlehl Tomáši Bekovi 527-567, tak Lukáš Vik, který nakonec přepustil své místo Josefu Vejvarovi, ale ani tento impuls nedokázal zastavit nápor domácích. Václav Schejbal dokonale využil slabého dne tohoto jičínského dua a nakonec výhrou 551-504 pomohl otočit skóre zápasu z 1:3 na 5:3 pro domácí KK SDS Sadská, který tak ještě živí teoretickou naději na postup do nejvyšší soutěže. Musí však již doufat v zaváhání jičínských.

Hráče Jičína dělí od nejvyšší soutěže dvě překážky – dvě vítězství. V tom prvním jim bude stát v cestě v dohrávaném utkání 20.kola tým Bohušovic, tedy celek, který jako první v této sezóně dokázal na podzim družstvo SKK Jičín porazit! Utkání začíná na kuželně v Lipách v sobotu 4.dubna od 12.hodin a o týden později 11.4. od 14 hodin poté třetí tým tabulky Lokomotiva Tábor. Přijďte fandit – občerstvení zajištěno!