Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

V krásné kuželkářské bitvě hráčkám SKK Jičín scházelo na Duchcov pouhých 31 kuželek

30. 3. 2015 | Ženy A | 21. kolo |

Ani předposlední kolo, nejvyšší kuželkářské soutěže žen, nerozhodlo o tom, kdo získá mistrovský titul. Stále jsou dva kandidáti. Slavie Praha uhrála povinné domácí body po výhře nad Zlínem a Přerov zvítězil v Zábřehu 7:1. Rozhodne poslední kolo. Slavie zajíždí do Brna na dráhy předposledního celku tabulky a nebudou to mít lehké. Loni tam prohrály 5:3. Spartak Přerov hostí doma SKK Náchod, celek, který má stále naději na zisk třetí příčky v konečném pořadí. Na bronz mají však našlápnuto ještě čtyři družstva a díky tomu bude poslední kole ještě hodně zajímavé.

O tom, kdo sestoupí, je rozhodnuto. Ani jeden z tria družstev ohrožených sestupem nebodoval a tak nejvyšší soutěž opouštějí celky SKK Jičín a Sokol Husovice. Při pohledu na tabulky nižších soutěží je již před posledním kolem jasné, že je nahradí SKK Rokycany a Slovan Rosice.

Jičín si proti o bronz bojujícímu Duchovu držel od druhé dráhy až do závěrečných soubojů stále mírný náskok o který se postaraly tři kvalitní a vyrovnané výkony Kaanové 544, Šedivé 555 a Abrahámové 558. Maximum byl náskk 54 kuželek přesně v polovině zápasu. Bohužel selhání Heleny Šámalové 478 zvedlo hostujícím hráčkám opět sebevědomí a nastartovalo je k obratu. Jičín však byl stále blízko vítězství, neb závěrečné duely byly vyrovnané. Rozdíl mezi oběma celky devadesát hodů před koncem 7 kuželek, stejně tak šedesát hodl před koncem a pouhých pět kuželek třicet hodů před závěrem zápasu! Dorostenka Martina Danišová se opět snažila, ale přeci jen jí 11 kuželek scházelo v duelu s Adélou Kolaříkovou 529-540. To Monika Hercíková dosáhla nejlepšího výkonu na straně domácích, když porazila 559 kuželek, ale ani jí to na soupeřku nestačilo, neboť proti ní se zaskvěla Ivana Březinová vynikajícím finišem a nakonec dosažením magické mety šesti set shozených kuželek! Duchcov tak nakonec udolal po obrovské bitvě Jičín o 31 kuželek a díky skóre se posunul na třetí příčku tabulky.

Jičín se s nejvyšší soutěží rozloučí po deseti letech 11.4. v Blansku.