Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

SKK Jičín veze z MČR jenotlivců 4 medaile, Honza Bína je dvojnásobným mistrem !!!

10. 5. 2015 | Ostatní | MČR |

SKK Jičín měl ve finálových turnajích MČR jednotlivců zástupce ve všech kategoriích! Díky mládeži vezeme do Jičína čtyři medaile!

Nejlepších 36 dorostenců České Republiky se v boji o dva mistrovské tituly utkalo na Vysočině na čtyřdráze TJ Třebíč. Šampionát měl několik favoritů, ale nakonec jediného velkého krále. K radosti příznivců SKK Jičín se jím stal Jan Bína. Letošní vítěz Českého poháru dorostu, nejlepší hráč A týmu mužů, kterému výraznou měrou pomohl k postupu do nejvyšší soutěže deklasoval své konkurenty rozdílem třídy o 31 kuželek a více! Bína udržel po celých 120 hodů skvělou koncentraci. Předvedl kvalitní plné 380, zde se celá šestice nejlepších vešla do rozestupu pouhých deseti kuželek. V dorážce však výkon jičínského kuželkáře gradoval, když zde nahrál 249 bodů, což znamenalo konečný součet 629 poražených kuželek. Nejblíže se hráči SKK Jičín přiblížil Dominik Ruml z SKK Hořice, který tak vynikajícími jarními výkony rovněž potvrdil svou nominaci na MS! Pouhé dvě kuželky mu scházely k pokoření magické šestistovky a hodnota jeho výkonu roste ve srovnání se čtvrtým nejlepším náhozem, který předčil o 21 kuželek! Fantastické představení kuželkářského mládí z Jičínska však pokračovalo i při nedělním sprintu.

Dominik Ruml vypadl až mezi osmičkou nejlepších po tuhém boji v náhlé smrti s nakonec stříbrným Jiřím Kmoníčkem, Jan Bína prokázal obrovskou psychickou odolnost a sebevědomí při cestě celým pavoukem. V osmifinále přešel snadno po dvou výborných náhozech 95:72 a 101:92 2:0 přes Jakuba Čopáka. A poté začala neuvěřitelná, jak se později ukázalo, mistrovská série náhlých smrtí. Ve čtvrtfinále za stavu 1:1 (91:83 a 96:100) smetl na tři rozhodující hody 25:13 Jiřího Šťastného, v semifinále pak v nejdramatičtějším souboji dne Jiřího Johna 19:15, čemuž předcházela ještě náhlá smrt 11:9 po remíze mezi oběma hráči na úvodní dráze v excelentích výkonech 111:111, John, ale dokázal vyrovnat na druhé dráze na 1:1 výhrou 99:80. Ale klíčové tři hody již nezvládl. Ve finále poté musel Bína otáčet nepříznivý stav po prohře v prvním setu 84:100 s Jiřím Kmoníčkem. Výhrou v závěrečné hře dne, na kterou si nechal také nejlepší nához mistrovského sprintu 122:106 však vybojoval rozhoz. Titul mu tak vynesla třetí vítězná náhlá smrt, tentokráte v poměru 23:16! Pro skvěle hrajícího borce SKK Jičín tak sezóna rozhodně nekončí, neboť bude základním kamenem dorostenecké reprezentace na Mistrovství světa v Německu!

Kuželna Mistra ČR pro tento rok, tedy SKK Rokycany, hostila o víkendu Mistrovství České Republiky dorostenek a také odtud putuje jeden z cenných kovů do Jičína! Zasloužila se o to Nikola Porytšová. A pouhé dvě kuželky scházely k tomu, aby se stala dokonce dvojnásobnou medailistkou. V sobotním startu na 120HS předvedla 564 shozených kuželek, což jí v tlačenici kolem třetího místa nakonec stačilo na pozici pátou, pouhé dvě kuželky o stupňů vítězů. Přitom Nikola ukázala druhou nejlepší dorážku 197 shozených kuželek, ale jistě jí mrzí pět újezdů, a slabší plné, v kterých v nabité konkurenci dosáhla z elitní patnáctky až na jedenáctý výkon.

Zklamání v radost však změnil nedělní sprint, do kterého kuželkářka SKK Jičín a vítězka letošního Českého poháru dorostu, vlétla jako uragán. Přesvědčivě a ve výborných náhozech postupně vyřadila 2:0 na sety Barboru Víchovou (101:76, 95:82) a Kristýnu Zimákovou (99:94, 92:84). Velká škoda, že slabší chvilku a jediné náhozy pod devadesát kuželek si vybrala v semifinále proti Štěpánce Vytiskové 0:2 (79:83, 80:84). V boji o bronz se však zkoncentrovala a Martinu Šupálkovou přehrála opět 2:0 (93:86 a 92:87). Po vydařeném mistrovství tak také Nikola Portyšová potvrdila svou nominaci na Mistrovství světa v Německu!

Nejlepších 28 žáků České Republiky hostila v boji o mistrovské tituly výborně připravená kuželna ve Vrchlabí. Jičín měl v početném startovním poli také své želízko, v podobě Jaroslava Soukupa nejmladšího. Ten v posledních měsících udělal obrovský výkonnostní vzestup a na jaře již patřil k nejlepším žákům republiky, což dokonale potvrdil i během víkendového mistrovství.. V sobotu si výrazným vylepšením osobního maxima v disciplíně na 100HS vybojoval stříbrnou medaili! 312 kuželek nahrál v plných a 178 v dorážce. A právě lepší dorážka než u třetího Davida Chaloupky z Trutnova rozhodla, při shodném celkovém náhozu 490 obou borců o blyštivějším lesku medaile, která putuje do Jičína! Titul vybojoval v mimořádném výkonu 517 poražených kuželek Dominik Schüller z Ratíškovic. V nedělním sprintu se Soukupovi podařilo postoupit do čtvrtfinále.

Kompletní výlsedky najdete na: http://www.kuzelky.cz/clanek.php?id=2264