Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nikola Portyšová mistryní světa!

10. 5. 2015 | Ostatní | Reprezentace |

V sobotu bylo zahájeno v německém Speichersdorfu XI. Mistrovství světa dorostu v kuželkách. A hned na první hrací den, kdy byla na programu soutěž družstev dorostenek, byla upřena velká pozornost jičínských fanoušků. A byl to pro Českou republiku vstup více než úspěšný, když Česká reprezentace dorostenek získala zlaté medaile!

Nikola Portyšová s SKK Jičín dostala důvěru nejen v základní sestavě, ale dokonce jako její poslední hráčka, na kterou je vždy vyvíjen největší tlak a hraje ve společnosti nejkvalitnějších soupeřek. Nikola se své role při prvním startu na Mistrovství světa zhostila fantasticky, dokonale prodala svou jarní formu. Převálcovala finišmanky ze dvou nejvíce favorizovaných kuželkářských velmocí Srbska i Německa a dotáhla tak tým České Republiky ke zlatu!

Česká reprezentace dorostenek začala hned od začátku zostra a Nina Brožková nahrála pěkných 589 kuželek. V druhém náhozu sáhli trenéři po šedesátce ke střídání Michaely Dvořákové (261), kterou nahradila Veronika Wohlmuthová. Ta naházela 267 a holky tak v celkovém součtu nahrály 528. V třetí rundě jsme měli Natálku Topičovou, která nejlepším výkonem dne 604 udržela český prapor hodně vysoko. A v závěru další šestistovkou, která znamenala druhý nejlepší nához mezi všemi dorostenkami, potvrdila Nikola Portyšová převahu českého týmu nad soupeřkami. Celkový výkon 2321 poražených kuželek znamenal zlaté medaile pro českou výpravu dorostenek! Druhá skončila výprava Srbska (2302) a třetí skončila domácí reprezentace Německa (2288).

V průběžném pořadí jednotlivkyň má Česká republika na prvním místě Nátálii Topičovou (604), na druhém Nikolu Portyšovou (600) a na šestém Ninu Brožkovou (589).

Podrobnosti z průběhu šampionátu můžete sledovat na www.kuzelky.cz nebo přímo oficiálních stránkách šampionátu http://sportkegel-wm-2015.de.