Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína při premiéře v nejvyšší soutěži pouhých 22 kuželek od bodového zisku

15. 9. 2015 | Muži A | 1. kolo |

Zaplněná jičínská kuželna se v sobotu stala svědkem premiéry domácích hráčů v nejvyšší soutěži. SKK Jičín hostil z TJ Valašské Meziříčí a doufal také v první bodový zisk mezi elitou. Úvod vyšel lépe hostujícím hráčům, kteří se po šedesáti hodech ujali vedení o 32 kuželek. Navíc neztratili ani jednu dílčí dráhu!

Na straně domácích se do své pohody nemůže dostat Lukáš Vik, a tak přepouští své místo Jiřímu Drábkovi. Tento tah vychází skvěle. Drábek hraje tradičně výborně koncentrován a předvádí fantastickou dráhu 164! Navíc vedle přidává Jan Bína 156 a Jičín rázem vede o 6 kuželek. Drábek na další dráze sice trochu polevuje, ale Bína se zlepšuje na skvělých 162. Poráží tak Šefra 614-571 a Jičín má za stavu 1:1 k dobru 26 kuželek.

V prostřední části nastupují za Jičín Ladislav Beránek s Josefem Vejvarou a svádí velice vyrovnanou bitvu se svými soupeři. Po šedesáti hodech se hosté opět přibližují na rozdíl pouhých pěti kuželek. Poté však předvádí skvělou dráhu Beránek 166(!) a Jičín má rázem náskok 51 kuželek. Beránek získává druhý bod pro Jičín výhrou 578-544, ale velká škoda slabší závěrečné dorážky. To na vedlejších drahách je stav před závěrečnými třiceti hody 1,5:1,5 a tak je jasné, že kdo z dvojice Vejvara-Jandík vyhraje, jakýmkoliv rozdílem, poslední dráhu, získá pro svůj tým veledůležitý bod. Koncovka je strhující. Po plných vede o deset Jandík, ale dorážku má lepší Vejvara. Jandík je pod tlakem a musí předposledním hodem dorazit a poté shodit minimálně sedm. Dává dokonce osm a jediná kuželka tak rozhoduje o stále vyrovnaném skóre 2:2. Jičín má však stále nadějný náskok 49 kuželek.

Ten se však celý rozplynul po excelentním vstupu hostující dvojice Topič 152 – Tuček 173 (!) do závěrečných bojů. Pavel Kaan s Jaroslavem Soukupem na dalších drahách kontrují a Jičín jde opět do těsného vedení. Definitivní zlom ve vývoji zápasu přichází v předposlední dorážce. Zde si hosté během osmi hodů připisují čtyři hodové devítky a tím získávají svůj rozhodující náskok. Jaroslav Soukup bojuje do posledního hodu, ale ani vynikajících 613 shozených kuželek nestačí na excelentní výkon 633 Dalibora Tučka. Bohužel na vedlejších drahách druhé střídání v týmu domácích nepřineslo tak tížené oživení jako v úvodu a slabší den Pavla Kaana s Romanem Burešem a společných 530 poražených kuželek nedávají nakonec šanci na bodový zisk. Škoda - byl doslova na dosah, nakonec scházelo 22 kuželek.

Po krásném boji s Valašským Meziříčím příznivci kvalitních kuželek s napětím očekávají druhý domácí duel SKK Jičín v řadě. V něm od tradičních 14 hodin v sobotu přivítají přední český celek, mnohonásobného medailistu z nejvyšší soutěže posledních let Slavoj Praha. Přijďte fandit!