Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína vybojovali první vítězství v nejvyšší soutěži!

21. 9. 2015 | Muži A | 2. kolo |

Po krásném boji s Valašským Meziříčím, ale s koncovkou bez bodového zisku, opět pěkně zaplněná jičínská kuželna s napětím očekávala druhý domácí duel SKK Jičín v řadě.

V něm přivítali domácí přední český celek, mnohonásobného medailistu z nejvyšší soutěže posledních let Slavoj Praha. Zkušení hosté tak byli favority, ale domácí odhodlaný tým doufal v první bodový zisk mezi elitou. Jičín výrazně zamíchal se sestavou. Pavel Kann se přesunul z konce na úvod sestavy, Lukáše Vika v základní sestavě vystřídal Jiří Drábek a důvěru do koncovky dostal s Jardou Soukupem Josef Vejvara.

Úplný úvod vyšel malinko lépe domácím, když po dvou drahách vedl 2:0 Pavel Kaan nad doposud hodně nevýrazným Davidem Kudějem a Honza Bína se díky skvělé hře držel nejlepšího hráče ligy posledních let Zdeňka Gartuse. Bohužel i přes výborných 312 poražených kuželek prohrával o 6 kuželek 0:2! Jičín měl v celkovém součtu k dobru 14 kuželek. Dokonalé z mrtvých vstání však předvedl na dalších drahách (312) Kuděj a v poslední dorážce dokázal otočit duel s Kaanem na svou stranu. Gartus pokračoval ve skvělé hře a v nejkvalitnějším duelu utkání zdolal Honzu Bínu 634-607. Zde bylo z obou stran opravdu na co koukat! Bohužel po úvodní třetině zápasu se Slavoj Praha ujal vedení 2:0 s náskokem 48 kuželek.

V prostředí části to byl boj o každou kuželku. Ladislav Beránek 571-555 získal další bod pro domácí již po třech drahách, hostům nepomohlo ani střídání. Naopak Jiří Drábek svůj duel získal až v naprosté koncovce, díky výtečné závěrečné dorážce 63-44. Jeho výhra 575-561 nad Stanislavem Bžezinou však domácí vrátila do hry o body. Za stavu 2:2 přesto stále ztráceli 18 kuželek.

Koncovka byla strhující. Fantastický vstup do ní předvádí skvěle nemotivovaný a soustředěný Josef Vejvara nejlepší drahou celého utkání 173! Bohužel Jarda Soukup proti kuželkářské legendě Antonu Stašákovi ztrácí a hosté stále hlídají svůj mírný náskok. Na další dráze však již Soukup zabírá, naopak trápí se hostující Evžen Valtr a toho za mohutného povzbuzování využívají domácí k obratu. Šedesát hodů před koncem mají k dobru 18 kuželek a třicet hodů před závěrem již 32! Vejvara dovádí svůj duel v nejlepším domácím výkonu k výhře 612-539 a v euforickém závěru nakonec o dvě kuželky strhává výhru nad Stašákem pro sebe i Soukup a navyšuje tak konečné skóre na 6:2 pro SKK Jičín.

Přestože některé pasáže ze strany domácích ještě rozhodně nebyly bez chyb, dokázali si, že jsou schopni svádět s předními českými celky nejen vyrovnané souboje, ale dotáhnout je i do vítězného konce. Hodně cenné zjištění před cestou do Jihlavy, kde se po dvoutýdenní ligové přestávce střetnou 10.10. oba nováčci nejvyšší soutěže.