Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín „přejeli“ Č.Kostelec ve svém letošní maximu 3539!

17. 11. 2015 | Muži A | 8. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž mužů pokračovala již osmým kolem. Hráče SKK Jičín čekala další z klíčových bitev v boji o udržení nejvyšší soutěže, a to východočeském derby, s doposud předposledním týmem tabulky Červeným Kostelcem. Souboj byl hodně zajímavý i tím, že drtivá většina hráčů obou sestav, se velmi dobře zná z mnohých soubojů ve druhé či třetí lize!

Domácí tým byl opět, jako v minulém domácím utkání favoritem. Brno dokázalo jičínské o jeden bod oloupit, ale tentokráte domácí hráči nedali soupeři sebemenší šanci na úspěch! Hosté začali vlažně a domácí dvojice Pavel Kaan a Ladislav Beránek toho hned během úvodní třicítky využila a šla do vedení o 35 kuželek. Další průběh byl již vyrovnanější, a když se na třetí dráze Beránkovi přestalo dařit, domácí neváhali a ihned vystřídali. Tento tah se jim dokonale vyplatil. Jirka Drábek skvělou závěrečnou dorážkou 61 nakonec tento duel opět strhl na stranu Jičína 562-554. Když vedle po velmi dobrém výkonu přehrál Pavel Kaan svého jmenovce Nováka 592-536 vedl Jičín 2:0 a o 64 kuželek!

A v prostřední části byla hodně zaplněná kuželna svědky dalších skvělých soubojů. Lukáš Vik v polovině svého startu prohrával s Janem Hornem poměrně výrazně o 21 kuželek 0:2 na dráhy. Přesto se dokázal skvěle zkoncentrovat a během druhé šedesátky 319-287 dokonale otočit průběh tohoto souboje. Nakonec zněj Lukáš Vik vyšel jako vítěz 588-577 a získal třetí bod pro Jičín. O tom čtvrtém nebylo od začátku pochyb. Jan Bína opět prokazoval, že patří momentálně mezi absolutní českou špičku. Na úvodních třicet hodů shodil 152 a poté jeho výkon gradoval přes 158, až na fantastických 177 poražených kuželek na třetí dráze! Vše zakončil 149 kuželkami, a to znamenalo, že se mu počítadlo zastavilo až na hodnotě 636 poražených kuželek. To je vůbec nejlepší výkon celého 8.kola nejvyšší soutěže! Jičín tak rázem získal při vedení 4:0 ohromný náskok 167 kuželek a v koncovce šlo již jen o konečnou podobu skóre.

Další parádní podívanou předvedl domácím příznivcům Jaroslav Soukup, ve strhujícím souboji s nejlepším hráčem soupeře Ondřejem Mrkosem. Po šedesáti hodech měli na svém kontě tito borci skvělé skóre 320-305! Soukup nakonec dotáhl své vydařené představení k druhé šestistovce utkání a vítězství 610-597! V posledním souboji se Josef Vejvara s Romanem Burešem podělili o půlku z celkové porce 120HS, a tak se na nejlepším týmovém výkonu SKK Jičín ve své premiérové prvoligové sezóně, podílela kompletní osmička hráčů! Vejvara s Burešem sice podlehli Danielu Neumanovi 551-574, ale s výhrou 7:1 a výkonem 3539 poražených kuželek panovala v táboře domácích velká spokojenost. Jičín se tak stále drží vyrovnaného středu tabulky a s úvodní třetinou soutěže tak může být rozhodně spokojen. Pokud by se podařilo v sobotu v Olomouci zahrát stejně soustředěně, sebevědomě a namotivovaně jako nyní, před domácím publikem, mohou Jičíňáci překvapit i domácí Hanácký Kuželkářský Klub.