Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín po krásné bitvě s Jihlavou bohužel opět bez bodů

26. 1. 2016 | Muži A | 14. kolo |

V rámci 14. kola nejvyšší kuželkářské ligy mužů zavítal do Jičína třetí tým tabulky KK PSJ Jihlava. Ten je letos výrazně posílen díky návratu předního českého reprezentanta Robina Parkana zpět ze zahraničního angažmá. Toho navíc skvěle doplňuje Václav Rychtařík, aktuálně čtvrtý nejlepší hráč ligy! A právě tento tandem hosté nasadili hned na úvod zápasu s cílem získat si rozhodující náskok.

Bohužel pro domácí jim tato strategie vyšla skvěle, když oba borci KK PSJ pokořili hranici šesti set bodů. Rychtařík zdolal Drábka 608-557. Robin Parkan pak prokázal, že ti nejlepší hráči dokáží padavosti jičínské kuželny dokonale využít ke skvělým výkonům. Po skvělé hře a dílčích drahách 156, 164, 160 a 165 poražených kuželek docílil vynikajícího náhozu 645 poražených kuželek a tomu Pavel Kaan přes solidních 585 nemohl konkurovat. Stav 0:2 a ztráta 111 kuželek domácí publikum hodně ztišila.

Co je však potěšující, domácí tým nepřestal bojovat, Jan Bína s Josefem Vejvarou začali postupně smazávat hrozivé manko Po šedesáti hodech na 88 kuželek a hlavně po velkém náporu při závěrečné třicítce na pouhých 25 „dřev“! Z8roveň se podařilo vyrovnat skóre na 2:2. Jan Bína vítězí 614-543 a Josef Vejvara 588-573!

Závěrečné duely byly velice vyrovnané. Rozdíl mezi oběma celky se po jednotlivých drahách držel na pětatřiceti, poté devětatřiceti kuželkách, ale v případě výhry obou domácích kuželkářů mohlo utkání skončit ještě remízou. A k ní to měl Jičín hodně blízko. Lukáš Vik na poslední dráze dokázal otočit vývoj svého souboje se Stanislav Partlem a zvítězil 576-569. Jarda Soukup vedl 2:1 na dráhy a na té poslední mu tak stačilo se soupeřem neprohrát. Po plných měl dokonce šest kuželek k dobru, ale v závěrečné dorážce dokázal Daniel Braun klíčovou dráhu a tím i celé utkání o pouhé dvě kuželky strhnout na svou stranu.

Jihlava dosáhla nejlepšího výkonu tohoto ročníku na jičínských drahách a díky tomu se mohla radovat z těsné výhry 5:3. Jičín tak ztrácí i další vyrovnanou bitvu a po více jak dvou měsících bez bodu se propadl ze sedmé až na jedenáctou příčku tabulky. V sobotu 6.2. se pokusí překvapit na drahách Baníku Stříbro, které Jičín na podzim dokázal porazit.