Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Drábek i Kapucián z SKK Jičín vybojovali postup do semifinále Mistrovství ČR

31. 1. 2016 | Ostatní | KMJ |

Přestávku v týmových mistrovských soutěží kuželkářů vyplnila tuto sobotu Krajská mistrovství jednotlivců mužů a juniorů. Elitní kategorii mužů hostila čtyřdráha v Rychnově nad Kněžnou. A bylo na co koukat.

Mezi čtyřiadvacítkou hráčů, kteří si vybojovali účast z okresních přeborů se představili zástupci tří prvoligových celků, celkem sem hráčů mající reprezentační zkušenosti a trojice z této sedmičky se navíc může pochlubit bohatými zkušenostmi s nejlepší soutěží světa německou Bundesligou!

Přesto, k velkému překvapení, na titul Mistra Královehradeckého kraje nedosáhl nikdo z těchto favoritů. Všechny zaskočil hned v úvodním náhozu dne domácí Jakub Seniura, který jako jeden z mála účastníků mistrovství před jeho začátkem neměl osobní maximum nad šesti sty shozenými kuželkami! To však změnil životní výkon 655 shozených kuželek, kterým si vytvořil nejen nový osobní rekord, ale zároveň rekord zdejší kuželny. A jelikož na tento mimořádný výkon již nikdo nedokázal odpovědět získal i cenný mistrovský titul. Obrovskou bitvu o stříbro svedli na dálku další z domácích borců Martin Čihák 620 s Jaroslavem Hažvou hrajícím nejvyšší německou soutěž, ale zde reprezentující SKK Náchod. Ten v poslední čtveřici hráčů vyrovnal výkon Čiháka a díky lepší dorážce pro sebe získal stříbro. Ve skvělé konkurenci se prosadili také oba hráči SKK Jičín. Jiří Drábek skvěle začal 173(!), předvedl třetí nejlepší plné a nakonec vybojoval při svém prvním startu mezi muži, po přechodu z kategorie juniorů, lichotivé páté místo díky 596. O pouhé čtyři kuželky méně, tedy 592, dokázal porazit Jiří Kapucián, který měl naopak třetí nejlepší dorážku a nejlepší dráhu 165 si naopak nechal na samý závěr svého startu. Osmá příčka znamenala také postup do semifinále Mistrovství ČR, které bude hosti Vrchlabí. Ostatním zástupců okresu se již tolik nedařilo a zůstali za branami postupu (15. Tulka 558, 19. Vokáč 543, 22. M.Hažva 533 – všichni SKK Hořice a 23. Martin Fikar 493 (Honer Club Březovice )). Překvapivými vyřazenými pak jsou Petr Holý 561 a Roman Straka 549 z Trutnova, či Vlado Žižko 541 z Vrchlabí.