Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jan Bína v popředí statistik 1.ligy

20. 4. 2016 | Muži A |

Rekord jičínské kuželny v posledním kole, navíc proti mistru z Rokycan, se stal skvělou tečkou za úspěšnou sezónou, ve které muži SKK Jičín jako nováček mezi elitou dokázali získat devět výher a skalpy nejen mistra z Rokycan, ale i bronzového Slavoje. Devátá příčka s odstupem pouhých tří bodů na horní polovinu tabulky ukazuje, že družstvo dokázalo být zdatným soupeřem svým protivníkům.

Co je důležité, že tým skvěle zvládl všechny důležitá záchranářská utkání s celky, které nakonec skončily v tabulce za ním. Z těchto šesti utkání ani jednou nezůstal na štítě! V těchto zápasech se také výrazně zapsal na přední místa statistik nejvyšší soutěže. V Brně byl nához 3411 čtvrtým nejvyšším ze všech! 620 Honzy Bíny bylo třetím nejvyšším výkonem na Moravské Slávii v tomto ročníku a 601 Jirky Drábka pátým. Také v Náchodě se ičín s výkonem 3456 shozených kuželek dostal do TOP TEN a z hostujících celků byl třetím nejlepším. Na domácích drahách pak dokázal 5x pokořit hranici 3500 bodů, nejvíce při rekordu v posledním kole 3587! Nejlepší ligové výkony sezóny předvedl Jan Bína 651 a 649. Co pak těší nejvíce je čtvrté místo v pořadí padavosti jednotlivých kuželen, když v Jičíně dosáhli hráči průměrného výkonu 576,6 kuželky a hlavně první příčka v návštěvnosti. Jičínská kuželna zaznamenala nejen nejvyšší průměrnou diváckou návštěvu, ale i tu absolutně nejvyšší při derby s SKK Vrchlabí.

V individuálních statistikách pak dominuje z týmu SKK Jičín Jan Bína. V pořadí úspěšnosti dle zisku bodů atakoval nejlepší desítku, když nakonec skončil jako 12.nejlepší v celé soutěži s úspěšností 68%! Ano ve své úvodní sezóně mezi muži dokázal zvítězit mezi českou elitou v 15 z 22 duelů! Druhým v pořadí z týmu Jičína v tomto hodnocení je nejzkušenější hráč sestavy a také jediný, který měl před startem tohoto ligového ročníku mnoho zkušeností se souboji mezi elitou Pavel Kaan. Ten dokázal zvítězit v 9. ze 16 duelů ke kterým nastoupil což činí úspěšnost 56%. Skvělým žolíkem se ukázal Pavel Louda, který při zraněních a nemocích musel až hráč B týmu pomoci a byl 100% s průměrem 607,5 kuželky!

V pořadí dle průměru vybojoval Jan Bína 17. příčku 588,6, Pavel Kaan figuruje s průměrem 575,2 na 34. místě a Jirka Drábek s 569,4 na 47.

Nyní bude celá kuželkářská obec očekávat, zda se zrealizuje pro příští rok vize společné Česko-slovenské Interligy, kam by mělo postoupit šest nejlepších celků z každé země. To by samozřejmě znamenalo postupy do vyšších soutěží nejen pro vítěze dalších lig, divize až po krajské přebory, ale i další celky z druhých případně třetích míst. Nechme se překvapit.