Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Pepina Friedová a Jiří Douša vítězi Jičínské kuželkářské Tour 2015/16

3. 5. 2016 | Neregistrovaní | Tour finále |

Jičínská kuželkářská Tour 2015/16 - čtyřdílný seriál turnajů pro neregistrované dospěl do finále! Předcházející Jarní šedesátka rozhodla o dvacítce postupujících mužů a tuctu žen do závěrečného finále, které se uskutečnilo na kuželně SKK Jičín v sobotu 30.dubna.

A bylo to opravdu vydařené finále. S parádní atmosférou, dramatickými zápletkami a okořeněné i několika vynikajícími výkony. V úvodní rundě, mužské části, všechny zaskočil skvělým výkonem 577 kuželek Jan Vávra a bylo jasné, že se tak přihlásil i přes značné bodové manko do boje o medailové umístění nejen ve finále i celkově! Další pěkný výkon 549 kuželek přidal ve třetí rundě Marek Smolík a i on se mohl těšit z pěkného posunu směrem vzhůru v konečném pořadí Tour. V předposlední čtveřici hráčů pak zaútočil na celkové prvenství Milan Rosůlek, který zahrál tři vynikající dráhy 145, 151 a 143 bodů, ale hodně ho může mrzet výpadek 114 na jedničce. Přesto 553 bodů je výborným počinem.

A jak na to odpověděla nejlepší čtveřice dosavadního průběhu Jičínské Tour? Nejlepšího sobotního výkonu z tohoto kvarteta dosáhl Alexander Řehořek. 555 poražených kuželek pro něj znamenalo druhá místo ve finále, ale v celkovém hodnocení to na posun k medailovým postům nestačilo. Řehořek získal v celé sezóně 161 bodů, stejně jako vítěz finále Jan Vávra a při rovnosti bodů připadla lepší pozice právě úspěšnějšímu z finále! Ano i takový detail rozhodl po celkem čtyřech letošních turnajích o postavení na pomyslných stupních vítězů. Doposud třetí Ladislav Rolc docílil ve finále „pouze“ průměrných 524 shozených kuželek a to znamenalo v celkovém hodnocení pokles na pátou příčku. Ještě zklamanější byl v sobotu Petr Portyš st., kterému finále vůbec nesedlo a 488 poražených kuželek pro něj znamenalo sešup „až“ na 8. pozici. Vítězství tak nakonec o pouhé dva body před mocně finišujícím Milanem Rosůlkem (165 bodů) uhájil díky náskoku z předchozích turnajů Jiří Douša, kterému na to ve finále stačilo 519 poražených kuželek.

Mezi ženami se povedl doslova husarský kousek doposud až osmé Pepině Friedové. Té finále neskutečně sedlo, ke třem vyrovnaným dráhám přidala fantastickou čtyřku kde nahrála 157 kuželek a výsledných 560 shozených „dřev“ jí vyneslo nejen k výhře ve finále, ale i celkovému triumfu. Až za ní se seřadily největší favoritky Jaroslava Nekvasilová 111 bodů, Zuzana Pavlatová 105 či Eva Loumová 101.