Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jiří Drábek uspěl mezi elitou na Mistrovství ČR

10. 5. 2016 | Ostatní | Mistrovství republiky |

Výbornou jarní formu potvrdil i na finálovém turnaji Mistrovství České republiky kuželkář SKK Jičín Jiří Drábek. Ten postupoval z vrchlabského semifinále po skvělém výkonu z šestého místa, když za sebou nechal hned několik favoritů.

Nejinak tomu bylo i na kuželně TJ Třebíč, kde se o mistrovské tituly utkala mužská elita. První den se Drábkovi podařilo opět pokořit hranici šesti set bodů, když se mu dařila dorážka 221 a k tomu přidal i pěkné plné 380. 601 bodů znamenalo postup nejen do druhého dne, ale také možnost atakovat elitní desítku! Od TOP TEN dělilo nakonec kuželkáře SKK Jičín pouhých 12 kuželek. Ve finále nahrál 582 poražených kuželek a to mu přineslo v součtu 1183 parádní 13.příčku v kombinaci a stejné umístění také ve výsledkové listině finále. To lze hodnotit jako velký úspěch neboť hráč SKK Jičín si připsal několik cenných skalpů, když až za ním skončili například reprezentanti Jaroslav Hažva, Stanislav Partl či v nedělním finále mezi čtyřiadvacítkou nejlepších Roman Pytlík. Úspěch o to cennější, že se Drábkovi vydařil hned při své první sezóně mezi muži. Vítězem kombinace se stal s velkým náskokem Martin Vaněk z HKK Olomouc (643+615) 1248 bodů před Miroslavem Jelínkem 1215 a Filipem Dejdou 1211. Vaněk se stal jasnou jedničkou domácího šampionátu, což potvrdil triumfem i ve finále, kde díky 615 bodům uspěl před Evženem Valtrem 612 a Radkem Hejhalem 599.

Dalšího zástupce měl SKK Jičín v Poděbradech na šampionátu seniorek. Mezi elitu hráček nad 50 let se již poněkolikáté probojovala Marie Kolářová, která již zná radost ze zisku cenného kovu. Letos se jí bohužel v klíčový den nedařilo a 495 shozených kuželek jí zařadilo na 37. pozici. V kombinaci obou dní se z titulu raduje Anna Ledvinová reprezentující KK Hranice, která dosáhla naprosto stejného součtu jako česká kuželkářská legenda Naděžda Dobešová (KK Slovan Rosice) a tak až lepší dorážka rozhodla o dělbě zlata a stříbra!