Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nikola Portyšová s Natálií Topičovou postoupily na MS v tandemech až do čtvrtfinále

23. 5. 2016 | Ostatní | Reprezentace |

Po týmových soutěžích pokračovalo v Chorvatském Novigradu kuželkářské Mistrovství světa soutěží tandemů. Česká reprezentace měla právo nasadit tři páry juniorek a dva páry juniorů. Los našim barvám tentokráte nepřál, když hned v úvodním kole bojovaly naše barvy proti zástupcům nejsilnějších velmocí.

Prvním kolem mezi juniory prošla do osmifinále pouze dvojice Petr Dobeš a Jan Endršt. Soupeři jim byli Rakušané Manuel Spreng a Lukas Temistokle. Čeští reprezentanti byli po vyrovnaném boji na dráhy 1:1 úspěšnější v rozstřelu poměrem 15:12. V kategorii juniorek k velké jičínské radosti pak dvojice Nikola Portyšová a Natálie Topičová (obě letošní sezóně hájily barvy SKK Jičín!) , která přehrála maďarské duo Anett Tobias a Katalin Toth. Po nerozhodném stavu 1:1 zvítězily Češky v nervózním rozhozu 11:10. Zbylé české dvojice zůstaly na štítě reprezentantů a reprezentantek Německa. Druhé kolo byla bohužel konečná pro české juniory, když nestačili na silné Srby Roberat a Norberta Ernjesiovi.0:2.

Zato Porytšová s Topičovou potvrdily, že jim společná spolupráce funguje a v dalším těžkém duelu si tandem českých juniorek poradil s Maďarkami Fekete a Soltesz jednoznačně 2:0 a postupuje do čtvrtfinále! Tam ho do třetice čekají hráčky Maďarska, tentokráte Nagy a Toth. Vyrovnaná bitva dospěla po vyrovnaných drahách 1:1 k další Sudden Victory. Bohužel ta rozhodla o postupu maďarské dvojice.