Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jaroslav Soukup a Lenka Tomášková oddílovými přeborníky SKK Jičín

10. 1. 2017 | Ostatní | Oddílové přebory | J. Kapucián

V tradičním termínu mezi svátky se utkali kuželkáři a kuželkářky SKK Jičín o tituly oddílových přeborníků a postupové pozice na Mistrovství okresu.

Mezi muži byl jasným favoritem Jan Bína, který tuto sezónu hraje v nejlepší lize světa – německé bundeslize. V kvalifikaci dle předpokladů překonal šestistovku, a to o 17 kuželek. Magickou hranici zdolali také Jaroslav Soukup 624 a Lukáš Vik 603, kteří potvrdili roli dalších hlavních spolufavoritů. Ve finále se z šestnácti postupujících oproti náhozu z kvalifikace zlepšil jen kvartet hráčů. Nejvíce Petr Kolář 532+582, který se tak posunul na konečné páté místo, když vévodil skupině sedmi vyrovnaných hráčů. Ty dělilo méně jak třicet kuželek v součtu obou dní. Souboj nejlepšího kvarteta finále již další šestistovku nepřinesl. Nedařilo se Pavlu Loudovi 581+537, který přesto uhájil čtvrtou příčku a titul mezi hráči nad 50 let. Lukáš Vik měl mírné manko na nejlepší dva a to se mu již nepodařilo smazat. Rezultovala z toho pro něj za 603+568 poražených kuželek třetí příčka. Jaroslav Soukup s Janem Bínou sváděli krásný dramatický souboj o každou kuželku. Zaplněná kuželna očekávala, kdy přijde z tradičně kvalitní a jisté hry u Honzy Bíny ta excelentní pasáž, kterou ve většině případů předčí své konkurenty. Jenže náročný program z předchozího dne, kdy absolvoval hned dva turnaje v Trutnově a Vrchlabí (!) se projevil . Ta jiskra navíc tomu tentokráte scházela. Bína tak vybojoval v absolutním pořadí druhé místo 617+571 a bere titul mezi juniory. Zaslouženým přeborníkem SKK Jičín pro rok 2017 se stává Jaroslav Soukup, k nejlepšímu náhozu z kvalifikace 624, přidal druhý nejlepší nához ve finále 580, ustál souboj s Bínou a velmi vydařenými a koncentrovanými výkony potvrdil parádní formu na přelomu roku.

Mezi ženami byla letos přesvědčivě nejlepší Lenka Tomášková 574+576, která tak vybojovala titul díky 1150 poraženým kuželkám. Na druhé místo se díky vydařenému finále 585 posunula Nikola Portyšová, která měla na své poměry slabší kvalifikaci 543. Medailové trio doplňuje Marie Říhová.