Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Okresní kuželkářská mistrovství přinesla tři tituly hráčům SKK Hořice

10. 1. 2017 | Ostatní | Okresní mistrovství jednotlivců | J. Kapucián

Kuželkářský termínový kalendář je hodně nabitý i na přelomu roku. Jen několik dní po oddílových přeborech se první sobotu roku 2017 utkala elita okresu Jičín v boji o tituly okresních mistrů a postupové pozice na Mistrovství Královehradeckého kraje. V Jičíně si šest postupových pozic rozdělili rovným dílem zástupci tří oddílů.

SKK Hořice, zásluhou v sobotu jasně nejlepšího Martina Hažvy 634, který na každé dráze porazil více jak 150 kuželek a třetího Miroslava Nálevky 579. Barvy Jičína budou v Hradci Králové hájit druhý Jaroslav Soukup 607 a Jiří Drábek 577. Je pravdou, že domácí čekali mezi krajskou elitou vyšší účast. Naopak hodně spokojení mohou být kuželkáři Nové Paky, dres divizního nováčka zviditelní na krajském šampionátu nyní čtvrtý Jiří Bajer 579 a největší postupové překvapení Jiří Kout 561.
Hned několik zajímavých umístění se zrodilo v Hořicích na klání seniorů, tedy hráčů nad 50 let. První dvě místa však brali jedni z největších favoritů. Naprosto zaslouženým vítězem se stala opora prvoligových Hořic Jaromír Šklíba za 600 shozených kuželek, stříbro si veze do Jičína rovněž prvoligový Pavel Louda 563. Pokud však v Jičíně Jiřímu Bajerovi uniklo jen o dorážku postavení na stupních vítězů, tak v Hořicích přeci jen do rodiny jedna „bedna“ dopadla. Zasloužil se o to Bohuslav Bajer 560 poraženými kuželkami a vybojoval tak cenný úspěch pro Novou Paku. Skvělý výkon podal také nestárnoucí František Čermák (SKK Jičín), který díky 547 poraženým kuželkám bere páté místo a postup. Čermák tak až na další pozice odsunul opory prvoligových celků Jičína a Hořic Pavla Kaana 546 a Ivana Vondráčka 534.
Mezi dorostenci maximálně využili výhody domácího prostředí hráči Hořic, kteří obsadili první tři místa. Z titulu okresního mistra se raduje Adam Balihar 531.