Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Senzace - kuželkářky SKK Jičín přehrály vedoucí Rosice 5:3!

20. 2. 2017 | Ženy A | 16.kolo | J. Kapucián

Jičín – Nejvyšší kuželkářská soutěž žen pokračovala svým 16.kolem. Hráčky SKK Jičín se po debaklu 0:8 o 168 kuželek v Duchově postavily nyní doma proti vedoucímu celku tabulky Slovanu Rosice. Moravanky v sestavě například s nejlepší hráčkou České historie Naděždou Dobešovou či úspěšnou reprezentantkou Natálií Topičovou, která ze svého působení při hostování v prvoligovém dorostu SKK Jičín zná skvěle místní dráhy, byly jasnými favoritkami.

Jičín – Nejvyšší kuželkářská soutěž žen pokračovala svým 16.kolem. Hráčky SKK Jičín se po debaklu 0:8 o 168 kuželek v Duchově postavily nyní doma proti vedoucímu celku tabulky Slovanu Rosice. Moravanky v sestavě například s nejlepší hráčkou České historie Naděždou Dobešovou či úspěšnou reprezentantkou Natálií Topičovou, která ze svého působení při hostování v prvoligovém dorostu SKK Jičín zná skvěle místní dráhy, byly jasnými favoritkami. Jičín podává letos výkony vyrovnané asi jako den a noc, ale jelikož se v sobotu hned pětice domácích kuželkářek probudila do velmi rozzářeného dne, strhla se na jičínských drahách krásná kuželkářská bitva.
Naděžda Dobešová, přestože se jí zdaleka nedařilo dle očekávání, snadno získala náskok nad jičínskou Michaelou Nožičkovou 546-492. Naštěstí na vedlejších drahách kontrovala parádním výkonem a výhrou 582-537 Monika Hercíková, která excelentní poslední drahou 165 stáhla náskok Rosic po úvodní třetině zápasu na pouhých 9 kuželek. V prostřední části předvedly nejlepší výkony zápasu a svých družstev - kamarádky, spoluhráčky z dorostu Jičína a reprezentace, ale dnes soupeřky Nikola Portyšová 600-491 a Natálie Topičová 605-554. Jelikož z jejich soupeřek daleko lépe dokázala vzdorovat Topičové domácí Nela Pristandová, dostal se Jičín do hodně nadějného vedení o 49 kuželek. Skóre bylo stále vyrovnané 2:2.
Do koncovky však vstupují lépe hráčky Rosic, které vyhrávají úvodní dráhy a když při druhé třicítce přichází výpadek Petry Abelové (117) tenčí se náskok domácího týmu na pouhých 9 kuželek! Navíc k bodovému zisku nestačí jen udržet náskok v poražených kuželkách, ale získat ještě jeden ze soubojů. Michaela Kučerová si vede v koncovce zkušeně a po druhé vítězí i na třetí dráze, kde získává i výrazný náskok na Andreu Axmanovou. Jičín tak má před závěrečnou drahou opět nadějných 27 kuželek k dobru. Kučerová si v poklidu hlídá soupeřku a na poslední dráze se probouzí i Petra Abelová 159. Ta sice podlehla Aleně Kantnerové 547-573, ale výhra 563-525 Michaely Kučerové nad Axmanovou znamená nakonec překvapivé vítězství Jičína 5:3 o 61 kuželek ve velmi dobrém týmovém součtu 3338 poražených kuželek. Jičín tak potvrdil, že je letos postrachem aspirantů na titul s Přerovem a Rosicemi vybojoval dohromady 5 bodů! V sobotu 25.2. na pražské konstruktivě se utká v přímém souboji o 7.příčku prvoligové tabulky. Vítěz se výrazně přiblíží záchraně, poražený bude muset bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži zřejmě do posledních kol.