Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína vítězí ve Vrchlabí 5:3, strůjcem úspěchu skvělý Jiří Drábek 647!

13. 3. 2017 | Muži A | 19. kolo | J. Kapucián

Již devatenáctým kolem pokračovala 1.kuželkářská liga mužů. Kuželkáře SKK Jičín čekalo prestižní sousedské derby ve Vrchlabí. Domácí byli před zahájením soutěžního ročníku jedni z favoritů soutěže a až do utkání sedmého kola v Jičíně, také figurovali na jejím čele.

Těsná prohra 4,5:3,5 bodu jakoby otřásla jejich sebevědomím. Přišly těžké prohry v pohárové Evropě, oslabení hráčského kádru a od této doby dokázal tým zvítězit pouze dvakrát. Jičín se letos naopak nemůže vyrovnat s odchodem Honzy Bíny a má větší záchranářské starosti než si před zahájením soutěže připouštěl. Navíc pro tento zápas mu chyběl Pavel Louda. Jičínští si však byli vědomi, že v boji o záchranu nejvyšší soutěže musí v tomto utkání bodovat, aby zvýšili své naděje na záchranu.

Že šlo o hodně bylo znát na výkonech většiny aktérů, které zůstaly v mnoha případech pod průměrem na zdejší padavé kuželně. Jedinou výjimkou byl Jiří Drábek v dresu SKK Jičín. Ten potvrdil, že se mu na zdejších drahách daří a svůj sebevědomý výkon dovedl až k metě vynikajících 647 poražených kuželek. Celých 120 hodů zvládl bez újezdu a s parádní dorážkou 241 bodů. Na jednotlivých drahách nahrál postupně 160, 154, 168 a 165 kuželek! Jičín si tak od úvodu držel stále náskok. Po úvodní třetině zápasu při skóre 1:1 to bylo 61 kuželek.

V dramatických duelech prostřední části smolně o jedinou kuželku podlehl Jan Ringel dobře hrajícímu Bartoníčkovi 599-600. Na druhou stranu Josef Vejvara uhájil o 4 kuželky vítězství 563-559 nad Davidem Hoblem, kterého takticky střídal Michal Rolf, ale ani tato varianta domácícm nakonec nepomohla. Skóre zápasu zůstalo stále vyrovnané 2:2 a Jičín si udržoval vedení o 64 kuželek.

Závěrečnou část zahájili domácí náporem a pokoušeli se smazat náskok Jičína. Šedesát hodů před koncem se přiblížili na 41 kuželek. Domácí Daniel Balcar však v následujících hodech povolil a Lukáš Vik toho ihned využil k otočení souboje na svou stranu. Po vyrovnaných drahách připsal pro Jičín třetí rozhodující bod ze hry díky výhře 591-562. Jičín tak nemusela mrzet ani vysoká prohra Jaroslava Soukupa 537-603 v prestižním duelu s Ladislavem Beránkem, který v uplynulých letech hájil rovněž barvy SKK Jičín. Kuželkáři SKK Jičín v klíčovém zápase dosáhli svého sezónního maxima 3506 poražených kuželek na venkovních drahách a díky tomu si vezou i první letošní vítězství z kuželny soupeře!

SKK Jičín poráží SKK Vrchlabí 5:3 o 27 kuželek, odpoutává se z předposledního místa tabulky a v sobotu 18.3. od 14 hodin jej na kuželně v Lipách čeká přímý souboj o záchranu 1.ligy proti MS Brno – přijďte domácí hráče podpořit do hlediště kuželny, vstup zdarma, občerstvení zajištěno.