Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B svými jarními výkony potvrdili, že do 3.ligy rozhodně patří!

11. 4. 2017 | Muži B | 22. kolo | J. Kapucián

Závěrečným kolem vyvrcholila i 3. kuželkářská liga mužů. Skvělou jarní část soutěže zakončili kuželkáři SKK Jičín B zápasem na těžké kuželně vedoucího týmu soutěže v České Lípě. Domácí neponechali nic náhodě a od samého úvodu měli otěže utkání ve svých rukou.

Jičín B po týmovém maximu sezóny 3381 poražených kuželek v minulém kole na domácích drahách, nyní potvrdil známé kuželkářské rčení, že „po hodech následuje půst“ a zaznamenal svůj nejslabší nához sezóny 2949 kuželek. Přísnější měřítko při prohře 1:7 snese pouze výkon dorostence Jaroslava Soukupa 530. Přesto může být družstvo s letošním ročníkem spokojeno. Hlavní cíl, kterým byla záchrana soutěže, se podařil naplnit již několik kol před jejím závěrem.

Po návratu do 3.ligy se hráči museli vyrovnat s některými novými kuželnami. To jim dělalo evidentní potíže, protože z venku přivez Jičín pouze 3 body, což je vůbec nejméně ze všech týmů. Zato z domácí kuželny si po počátečních nezdarech udělal doslova pevnost. V jarní části doma neztratil ani bod, až porážka nyní v posledním kole jej sesadila z postu vůbec nejlepšího celku jara! Neúspěšný podzim ovlivnil také fakt, že v mnoha případech měl tým potíže vůbec poskládat základní sestavu. Z důvodu pracovního vytížení přerušil kariéru Vladimír Řehák, výrazně tak musel vypomoci, stejně jako v předchozích sezónách C tým, který navíc pro jaro uvolnil do základu B družstva Petra Koláře. To byl další uklidňující prvek, vyrovnané zápasy se na rozdíl od podzimu dařilo vyhrávat a tak staronový účastník třetí nejvyšší soutěže jednoznačně prokázal, že do ligy patří.