Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín i pro příští rok prvoligoví!

11. 4. 2017 | Muži A | 22. kolo | J. Kapucián

Takhle dramatický závěr nejvyšší kuželkářské ligy mužů tu dlouho nebyl! O vítězi, medailových postech i záchraně se rozhodovalo až v posledním kole!

Prvenství vybojovali hráči Lokomotivy České Třebové s náskokem jednoho bodu na druhou Třebíč. Lokomotiva Česká Třebová v posledním kole nezaváhala a přehrála SKK Hořice tým, který na jaře přehrál venku, jak druhou Třebíč, tak třetí Hvězdu Trnovany. Lokomotiva podala svůj druhý nejlepší výkon sezóny okořeněný pěti šestistovkami. Pouze Ondřej Topič zůstal jedenáct kuželek za touto hranicí. Nejlepší výkon zahrál Pavel Jiroušek 644 a z hostujícího týmu Martin Hažva 641. Vítěz má právo na postup do Interligy, kde by měl nahradit Klokany SB Dobřany.

Soutěž opouští TJ Červený Kostelec z posledního místa a KK Moravská Slávie Brno. Nahradí je Sokol Duchcov a KK Zábřeh - vítězové skupin druhé ligy. V souboji o záchranu SKK Jičín doma nezaváhal, přehrál TJ Valašské Meziříčí a uhájil tak nejvyšší soutěž i pro příští sezónu. Moravská Slávie Brno navíc nestačila v posledním kole na Lokomotivu České Velenic.

Jičínu se vydařil proti soupeřům z Valaškého Meziříčí úvod zápasu. Zasloužil se o to kvalitním a vzácně vyrovnaným výkonem (dráhy 148,145,145,145) Josef Vejvara 583-546. A na poslední dráze definitivně strhl vyrovnaný boj na svou stranu i Pavel Louda 568-533. Vedení 2:0 o 72 kuželek bylo povzbuzením do další části zápasu. V ní skvělou jarní formu potvrdil opět Jiří Drábek. Od první dráhy drtil svého soupeře a navyšoval náskok Jičína o další kuželky. Po jednotlivých třicítkách 151,150 a 149 bodů vše zakončil fantastickou drahou 167 a počítadlo se mu tak zastavilo až na hodnotě 617 poražených kuželek. To byl nakonec nejlepší výkon celého zápasu! Na vedlejších drahách se příliš nedařilo zkušenému Pavlu Kaanovi, ale jičínským skvěle vyšlo střídání. Nejmladší člen týmu Honza Ringel nejprve o kuželku vyhrál třetí dráhu a na té závěrečné pak získal celý duel 3:1 na dráhy 545-534. Skóre 4:0 v tento okamžik znamenalo definitivní záchranu ligy, neboť minimálně remíza byla jistá. Skvěle rozehraný zápas, ale Jičín v poklidu dotáhl do vítězného konce. Hosté sice po skvělých výkonech upravili skóre na 2:6, ale to již nemohlo zkazit velkou radost a úlevu v řadách domácích hráčů i příznivců.