Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín v Zábřehu pouhých 10 kuželek od bodového zisku!

18. 9. 2017 | Muži A | 1. kolo | J. Kapucián

K úvodnímu zápasu nového soutěžního ročníku 1. kuželkářské ligy mužů odcestovali hráči SKK Jičín na Moravu k souboji s KK Zábřeh. Bohužel se museli obejít bez Jiřího Drábka. Přes tuto citelnou ztrátu však byli domácím naprosto vyrovnaným soupeřem a do posledních hodů sahali po bodovém zisku!

Po úvodní třetině utkání se Jičín dostal za vyrovnaného stavu 1:1 do těsného vedení o 7 kuželek. Pěkným náhozem 561 kuželek se na tom podílel především Pavel Louda. Nováček v jičínské sestavě Jaroslav Soukup ml. se v úvodních plných nevyhnul nervozitě a přestože se poté rozehrál na více jak 523 poražených kuželek to tentokráte nestačilo. V prostřední části měli domácí více ze hry a postupně otočili skóre zápasu a rozdíl v poražených kuželkách až na 56 kuželek ve svůj prospěch. Na poslední dráze ovšem polevili a jičínské duo Jan Ringel 527 a Josef Vejvara okamžitě snížilo rozdíl mezi oběma celky na hratelných 33 kuželek. Velká škoda, že pěkná stíhací jízda Josefa Vejvary v závěrečné dorážce nebyla korunována ziskem bodu. Domácí Zdeněk Šub uhájil vítězství o jedinou kuželku 568-567!

Jičín však cítil šanci na úspěch. Lukáš Vik a Jaroslav Soukup se s vervou pustili do svých soupeřů. Po úvodní dráze snížili manko na pouhých 9 kuželek. Po další třicítce dokonce Jičín již vedl o 21 kuželek! Před poslední drahou drželi jičínští vedení o 18 kuželek a mohli tak pomýšlet na vítězství. Lukáš Vik, dal zapomenout nevýrazným výkonům v přípravě, pokračoval ve velmi dobré hře a vše korunoval drahou 152 a tím pádem i nejlepším výkonem zápasu 572 bodů! Bohužel Jarda Soukup (543) ztratil na třetí dráze svůj obvyklý rytmus a ne a ne ho najít ani na té závěrečné. To nakoplo jeho zkušeného soupeře Josefa Sittu (561) a skvělou hrou v závěrečných plných 105(!) dostal Zábřeh do těsného vedení. V dorážce to byla přetahovaná o každou kuželku, bohužel se šťastným koncem pro domácí. KK Zábřeh nahrál nakonec o 10 kuželek více 3303-3293 a mohl se tak radovat z výhry 6:2.

Minimálně bod za remízu by hráčům SKK Jičín slušel, ale takový už je sport. Věřme, že bodový zisk tak přinese třeba již následující kolo. To zajíždí Jičín do Třebíče k utkání, ve kterém nemá co ztratit, domácí jsou jednoznačnými favority – Jičín ale umí překvapit!