Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Lídr nejvyšší kuželkářské soutěže byl v Jičíně na pokraji premiérové porážky

5. 12. 2017 | Ženy A | 11. kolo | J. Kapucián

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen zakončila svou podzimní část zápasy 11.kola. Ozdobou byl duel kuželkářek SKK Jičín proti suverénovi soutěže Slovanu Rosice. Dres Rosic oblékají přední české reprezentantky a ty potvrdily v Jičíně svou kvalitu. Jenže domácí tým se vybičoval k vynikajícímu výkonu a byl velkému favoritovi naprosto vyrovnaným soupeřem!

Monika Hercíková proti nejlepší hráčce zápasu Lucii Vaverkové neztratila příliš 563-607. Maruška Říhová dokonale otočila, svůj zpočátku velmi nepříznivě se vyvíjející duel s Ivou Rosendorfovou, na svou stranu 563-562. Stav zápasu 1:1. V prostřední části to byla nádherná kuželkářská bitva a přetahovaná doslova o každou kuželku! Srdnatě bojující domácí kuželkářky v obou soubojích prostřední části poráží své soupeřky na shozené kuželky! Bohužel ale ne na body! Dana Viková po suverénní úvodní dráze další tři prohrává, z toho dvě v poměrně těsných koncovkách o 5 kuželek. Petra Abelová pak v nejkvalitnějším duelu dne ztrácí klíčovou druhou dráhu po excelentní hře na obou stranách dokonce o jedinou kuželku 166-167. Natálie Topičová, která dobře zná zdejší dráhy z působení v dorosteneckém týmu SKK Jičín, předvedla skvělých 605, Pera Abelová dokonce 606 shozených kuželek! Po dvou třetinách zápasu je na tabuli bohužel trochu kruté skóre 1:3 a Rosice drží náskok 40ti kuželek.

To pro rozjetý domácí tým nemusí být nepřekonatelný rozdíl, jak ukazují hned na úvodních drahách závěrečné části Lenka Vávrová s Nikolou Portyšovou. Rázem je manko Jičína pouhých 18 kuželek! Šedesát hodů před koncem dokonce 11! Krásná bitva dostává do varu i publikum. Před závěrečnou dorážkou je dalších šest kuželek smazáno a lídr nejvyšší soutěže je velmi blízko své první letošní porážky. Nikola Porytšová vítězí nad Alenou Kantnerovou 572-557. Lenka Vávrová dokonce získává skalp největší české kuželkářské ikony Naděždy Dobešové 557-549, ale právě Dobešová lepší závěrečnou dorážkou dokáže přeci jen uhájit náskok kuželkářek Rosic, které tak po nečekaně strhující bitvě uhájily svou dosavadní neporazitelnost rozdílem pouhých 17ti kuželek.

Oba celky pokořily hranici 3400 shozených kuželek. Pro letošek velmi oslabená sestava žen SKK Jičín zakončila podzimní část 1.ligy se ziskem sedmi bodů na deváté příčce. Pokud by se jí podařilo uhájit i v druhé polovině soutěže byl by to cenný úspěch. Tým to má rozhodně ve svých rukou! Na podzim hned několikrát překvapil velmi sympatickými výkony.