Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Oslabené kuželkáře SKK Jičín stálo jaro bez jediného bodu nejvyšší soutěž

15. 4. 2019 | Muži A | J. Kapucián

Jičín – Závěrečné 22.kolo uzavřelo letošní ročník nejvyšší kuželkářské ligy mužů. Vítězství a právo postupu do Interligy si vybojoval Slavoj Praha. 1. KLM opouští Sokol Duchcov a SKK Jičín. Sestupující celky nahradí vítěz 2. KLM A KK Lokomotiva Trutnov a vítěz 2. KLM B KK Vyškov. O sestupujících bylo před posledním kole jasno. Jičínští se pokusí přes léto zapomenout na „jaro hrůzy“, ve kterém nedokázali získat ani bod a jistě získat po velkém oslabení celku během posledních dvou sezón nějakou výraznou posilu do svého středu.

Bojovalo se o první místo, když se v posledním kole utkaly vedoucí celky Slavoj Praha a Centropen Dačice. Domácí hráči si zásluhou dvou výher v úvodu utkání zajistili první místo a ani celková prohra je již nemohla ohrozit. Zodpovědně k tomu v úvodu přistoupily oba domácí hráči, Jaroslav Hažva porazil 642 kuželek a Petr Pavlík 591, získali oba body a o pořadí na prvních dvou místech bylo rozhodnuto. Dačice nakonec v utkání zvítězily 5:3, když na šestistovky dosáhli Jiří Němec 613 a Karel Novák 618. Na posun na první místo to nestačilo. Vedoucí příčku pořadí jednotlivců potvrdil domácí Zdeněk Gartus, který porazil 619 kuželek a to byla jeho patnáctá šestistovka v tomto soutěžním ročníku.
Vítězství v pořadí jednotlivců získal jednoznačně hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus průměrem z průměrů 614,59 a to je zatím nejlepší průměr z průměrů v historii soutěže na 120 HS. Druhé místo vybojoval jeho týmový kolega Jaroslav Hažva průměrem 598,71 a třetí místo obsadil hráč TJ Valašského Meziříčí Radim Metelka průměrem 592,71.