Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výbornou podzimní část 1.ligy zakončily jičínské kuželkářky soubojem s mistrovskou Slávií

14. 12. 2004 | Ženy A | 11. kolo | J. Kapucián

Velice úspěšný podzim zakončily kuželkářky SKK Jičín utkáním na půdě mistra ČR - pražské Slavie. Zajímavá je statistika výkonů družstev na kuželně v Edenu. Nejhorší domácí výkon je o 60 kuželek vyšší než nejlepší výkon kteréhokoliv z hostujících družstev. Jičín zde předvedl druhý nejlepší výkon ze soupeřů a přesto si odváží prohru více než o 200 kuželek. Úvod jako obvykle obstarala Šarka Marková s Blankou Mizerovou, a také s obvyklým výsledkem. Prohrály jedinou dráhu (Šárka ve druhé třicítce s Marcelou Kolářovou 139:145). Za zmínku rozhodně stojí výkon Blanky Mizerové z úvodní dráhy - 163.

Střed utkání už byl podstatně vyrovnanější. Oba duely zde měly, ale zcela odlišný průběh. Jana Pavlíková prohrála s Marií Kolářovou první dráhu a teprve od druhé dráhy začala soupeřku přehrávat. Jičínská kuželkářka nakonec vyšla bodově naprázdno, přestože nahrála velice pěkných 537 kuželek. Naopak Růžena Smrčková si vytvořila náskok v první polovině a Dana Viková z něj začala v druhé části ukrajovat. Bohužel ani zde 516 kuželek jičínské hráčky na body nestačilo.

I závěr byl dlouho otevřenou partií. Lucie Vaverková v posledních utkáních více bojuje sama se sebou, než se soupeřkami. Forma kamsi odplavala. A toho využila Lenka Hrdinovou k zisku čestného bodu pro Jičín. Po bodech sahala i Martina Tomášková, ale zradila jí poslední dráha (152:113), na které naopak skvěle zahrála domácí Kulhánková.

Přes prohru musejí být všichni příznivci s podzimní části navýsost spokojeni. Nováček soutěže přezimuje na parádním čtvrtém místě. Drží domácí neporanitelnost a body přivezl i od soupeřů. Při troše štěstíčka jich mohlo být i více a to dává naději i pro jarní část. Jičínské kuželkářky jsou nyní čtvrté nejlepší v republice a na jaře mají reálnou šanci se poprat o bronzové medaile