Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

V souboji o třetí místo poráží kuželkářky Jičína Blansko 7:1!

18. 1. 2005 | Ženy A | 12. kolo | J. Kapucián

Na jičínské kuželně se v prvním jarním kole nejvyšší kuželkářské ligy žen střetly ve vzájemném souboji o třetí místo v tabulce domácí ženy SKK Jičín se soupeřkami z Blanska. Nejlépe ze všech hráček se s jičínskými drahami vyrovnala hned v úvodním duelu hostující Zdeňka Ševčíková. Hráčka Blanska kralovala především v dorážce díky níž dosáhla na výborných 512 poražených kuželek. Na 1:1 vyrovnala Marcela Kolářová (470), která neměla s Michalou Semrádovou příliš práce.

Nenápadná prostřední část utkání se pro pozdější výsledek ukázala jako klíčová. Pro obě hostující hráčky se stala nedosažitelnou stodvacetibodová hranice na jednotlivých drahách. Domácím ženám, Daně Vikové a Marii Kolářové se dařilo přeci jenom lépe. Velký boj se soupeřkou však musela svést na poslední dráze Marie Kolářová. Po třech dílčích disciplínách prohrávala 1:2 a o 8 kuželek. Poslední dráha 134:105 rozhodla o tom, že domácí družstvo vedlo 3:1 a o 45 kuželek.

V závěru nastoupilo duo domácích juniorek, Lenka Hrdinová a Martina Tomášková, a obě se svého úkolu zhostily na výbornou. 500 na jičínské kuželně není tak častým jevem. Lenka Hrdinová si zaslouží pochvalu za dorážku bez jediné chyby, to se v soutěži žen nestává často. Obě juniorky nepustily Daně Musilové a Aleně Holcové ani jediný dílčí bod a dovedli své družstvo k přesvědčivému vítězství 7:1 o 124 kuželek. Utkání mělo velice dobrou úroveň. Za celou soutěž bylo na jičínské kuželně dosaženo sedmi výkonů za hranicí 500 a z toho tři v tomto utkání. To hovoří za vše.

Na jičínské kuželně vládla opět dobrá atmosféra díky vydatné podpoře diváků. Nyní se již ženy SKK Jičín, kterým patří opět skvělá třetí příčka, chystají na prestižní sobotní východočeské derby v Náchodě.