Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín se vrací do 2. ligy, B tým soutěž opět udržel!

9. 4. 2012 | Muži A | 22. kolo |

Vedoucí celek třetí kuželkářské ligy mužů Červený Kostelec neunesl tíhu posledního utkání a rozdílem 8 kuželek prohrál doma se Šluknovem 3:5, čímž přenechal první příčku tabulky a postup do vyšší soutěže družstvu Jičína A, jenž si doma poradil s Kosmonosy. Po remíze v Liberci s domácí Lokomotivou nakonec sestupují Bohušovice společně se svým soupeřem. Jičín B vyhrál na Neratovicích.

Jičín A doma nastoupil ve stejné sestavě jako při výhře v Liberci, tedy s Josefem Vejvarou připraveným na střídačce a Jiřím Drábkem v základní sestavě. S úvodem utkání se také dozvěděl senzační zprávu z Náchoda, kde favorizovaný Č.Kostelec podlehl Šluknovu. Drábek začal parádně, stejně jako před týdnem se stal nejlepším hráčem týmu a výborným výkonem 574 shozených kuželek nastartoval domácí k rekordnímu výkonu a výhře. Důležitá byla take výhra 536-514 v podání Pavla Loudy, která znamenala po první třetině utkání stav 2:0 pro domácí. Výborné výkony předvedli také Lukáš Vik s Jiřím Vejvarou v prostřední části. Vik deklasoval trápícího se soupeře, který přišel o několik hodů díky žlutým kartám o 108 kuželek 551-443. Na vedlejších drahách předváděli nejkrásnější souboj zápasu Jiří Vejvara s Lubošem Benešem. Pouhé tři kuželky přinesly první bod také hostům, když Beneš dokázal zdolat domácího borce 573-570! O vítězi utkání však v tuto chvíli za stavu 3:1 pochyboval málo kdo. V závěru sice dovolil kosmeticky snížit soupeři skóre Slávek Vik, který podlehl Bajtalonovi 525-530, ale Jaroslav Soukup dalším skvělým domácím výkonem a výhrou 569-543 nad Doškářem nejenže pečetil výhru 6:2, ale navíc i nový rekord kuželny, který má nyní hodnotu 3325 poražených kuželek! Mohla tak propuknout velká postupová radost. A tým se po většinu soutěže pohyboval na druhém, či dokonce třetím místě tabulky, ale dvacet kol stale věřil, že své konkurenty z Č.Kostelce a Kosmonos dokáže předstihnout. Teprve po výsledcích předposledního kola se prakticky všichni smířili s faktem, že o postup do druhé nejvyšší soutěže se budou muset poprat zase v další sezóně. Opět se však ukázalo jaké zvraty a překvapení sport a to nejen ten kuželkářský dokáže připravit.

Jičín B neměl před zápasy závěrečného kola zdaleka jistou záchranu. Během úvodu utkání s Neratovicemi, které mají své domácí prostředí v Kosmonosech se však dozvěděl o remíze Bohušovic v Liberci, která hosty definitivně poslala do Divize. Jičínští však proti soupeři, na kterého se jim daří, nasadili na úvod v posledních týdnech osvědčenou dvojici Pavel Kříž – Jiří Kapucián a stejně jako v předchozích zápasech se dostali do vedení. Pavel Kříž předvedl nejelšpí výkon zápasu při výhře 538-512, Kapucián po nevydařeném úvodu mohutně finišoval svého soupeře přehrál nakonec 497-493, ale na bod při drahách 1,5:2,5 již nedosáhl. Za stavu 1:1 měl jičín 30 kuželek k dobru. V prostřední části hráčům kuželky příliš nepadaly zato rozdíl mezi oběma celky se měnil od 10 až k sedmdesáti ve prospěch Jičín aby nakonec skončil prakticky na stejné hodnotě jako před souboji Božka-Pavlata 480-496 a Huml-J.Kříž 503-484. Tedy 27. kuželkách ve prospěch Jičína B a skóre 2:2. Výborně zvládli koncovku na straně hostí zkušení Ladislav Křivka s Vladimírem Řehákem. Křivka musel po výborné úvodí šedesátce pro bolesti kolena přepustit své místo Agatonu Plaňaskému mladšímu. Jičínský dorostenec však v nelehké situaci zahrál výborně a s přehledem proti nejlepšímu domácímu hráči dotáhl souboj k vítězství 532-523. Na konečných 6:2 pro Jičín B pak zvýšil jistě hrající Řehák po výhře 527-494. Jičín B tak nejen po osmé v řadě zachránil třetiligovou soutěž pro další rok, ale v tabulce přeskočil svého dnešního soupeře i Rokytnici a zopakoval tak historické maximum jičínské rezervy 8.příčku ve 3.lize. To vše podpořil tým nejvyšším bodovým ziskem 20ti bodů (doposud ve všech sedmi případech končil na 16. či 17. bodech!). A nutno připomenout veledůležitou výhru na půdě Č.Kostlece, která tak otevřela nakonec cestu A týmu zpět do druhé ligy.