Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nikola Portyšová 6. na Mistrovství ČR v kuželkách

20. 5. 2012 | Přebory | MČR žactvo |

Hned dvojnásobné zastoupení měl Sportovní kuželkářský klub Jičín na Mistrovství České republiky, které o víkendu hostila kuželna KK PSJ Jihlava.

Celkem 28 hráček se utkalo v sobotu o medaile v tradiční disciplíně na 100HS a nově pak šestnáctka nejlepších bojovala v neděli o další sadu cenných kovů ve sprintu na 2x15 HS. Výkon Marie Morávkové při první velké akci hodně ovlivnila nervozita a to především v dorážce, v plných dokázala konkurovat i hráčkám z rozhraní nejlepší desítky. Konečných 362 shozených kuželek pro ní v zřejmě nejkvalitnějším mistrovství historie pro tuto věkovou kategorii znamenalo 27.příčku. To Nikola Portyšová má již zkušeností více a dokázala je velice dobře při vrcholné akci sezóny prodat. Po soustředěném výkonu, kdy dokázala shodit 288 kuželek do plných a pěkných 144 v dorážce í celkový součet 432 bodů vynesl až na konečnou šestou příčku, pouhých 9 kuželek od medaile, které letos vysely nevídaně vysoko. Vítězka Tereza Buďová dosáhla na 462, druhá Topičová 458 a třetí Baláková na 441 poražených kuželek! Šestá příčka navíc znamenala postup do nedělního sprintu, kam se kvalifikovala 16.nejlepších hráček.

Sprinty se hrály novým systémem 5 hodů do plných a 10 do dorážky,
což přineslo ještě větší dramatičnost. Porytšová se v osmifinále postavila proti Veronice Zetkové a jejich souboj po vyrovnaných drahách 1:1 rozhodovala až náhlá smrt na tři hody! V ní měla pevnější ruku i nervy hráčka SKK Jičín a postoupila tak mezi osm nejlepších . Ve čtvrtfinále poté změřila síly s Hanou Stehlíkovou. I tento souboj byl velice vyrovnaný a opět přišla na řadu náhlá smrt. V ní měla Portyšová trošku smůly, když na tři hody třikrát o centimetr minula předního roha 5,6,5 a prohrála 16:19. Vítězkou sprintu se stala Natálie Topičová, a to ojedinělým způsobem, když ve všech soubojích vyhrála až v náhlé smrti!