Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jan Bína pouhých 6 kuželek od medaile na Mistrovství ČR

20. 5. 2012 | Přebory | MČR dorost |

Kvalitní práce s mládeží nese Sportovnímu kuželkářskému klubu cenné úspěchy a prakticky každým rokem účast na Mistrovství České republiky dorostu. Letos měl Jičín zástupce jak mezi dorostenci ve Vracově, tak na šampionátu dorostenek v Dačicích. Celkem 36 hráčů a 28 hráček se utkalo v sobotu o medaile v tradiční disciplíně na 120HS a nově pak šestnáctka nejlepších bojovala v neděli o další sadu cenných kovů ve sprintu na 2x15 HS.

Martina Danišová (loni 5. na MČR žákyň) v konkurenci daleko zkušenějších hráček zahrála tři velice vydařené dráhy na kterých porazila 128, 135, a 136 kuželek, od boje v elitní desítce, což by byla velká senzace, jí pak dělil drobný výpadek na čtvrté dráze, kde na rozdíl od předchozích nevyšla hra do plných (75) a to znamenalo 111 shozených kuželek v této části hry. Celkový součet 510 poražených kuželek tak při premiéře mezi dorostenkami znamenal 18.příčku s minimální ztrátou 10 kuželek na osmou příčku a především další cenné zkušenosti.

První sezónu mezi dorostenci má velice úspěšně za sebou také Jan Bína (loni 7. na MČR žákovské kat.). Výbornou jarní formu dokázal hráč SKK Jičín skvěle prodat i na vrcholné akci sezóny. V šestatřicetičlenném startovním poli nastoupil v předposlední čtveřici s cílem probít se rozhodně do nedělního sprintu. To znamenalo skončit nejhůře šestnáctý. Vyrovnanou hrou na všech drahách se však postupně zařadil mezi aspiranty na elitní desítku a v závěru díky jisté dorážce s pouhými dvěma újezdy (v tomto ohledu byl lepší jen jediný ze soupeřů) dokonce útočil na průběžné medailové postavení! 135, 130, 135 a 140 shozených kuželek znamenalo parádní součet 540 bodů a před závěrečnou čtveřicí pátou příčku, pouhé 4 kuželky od medaile! V závěrečné čtveřici přeskočil Bínu o jedinou kuželku Ladislav Urban z K.Varů a nový mistr ČR, favorizovaný Martin Schejbal ze Sadské výkonem 553 shozených kuželek.

V nedělním sprintu v osmifinále zdolal Bína hazlovského Pavla Renčíka 2:0 a postoupil do čtvrtfinále, kde mu vystavil stop v sobotu druhý David Důška. Čtvrtfinále, sedmá příčka a předvedená hra jsou pro nadějného hráče SKK Jičín velkým úspěchem a povzbuzením do další sezóny.