Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK B stoupají již na třetí příčku tabulky

17. 3. 2014 | Ženy B | 14. kolo |

Dalšími zápasy pokračovala 2.kuželkářská ligy žen. Nejprve v dohrávce 12. kola zvítězilo domácí družstvo Kutné Hory a poté překvapivě v  zaváhalo družstvo Jablonce nad Nisou v předehrávce 16. kola v Ústí nad Labem! Ovšem Rokycany a Žižkov také prohrávají a to znamená, že do souboje o prvenství vstupují zároveň hráčky SKK Jičín B! Vynikající formu posledních týdnů předvedly v přímém souboji o třetí příčku tabulky proti Žižkovu.

Výrazný náskok v úvodu získala dvojice Monika Hercíková – Martina Tomášková. Hercíková zdolala Mizerovou 529-507 a Martina Tomášková po výborném výkonu 574-530 Boštickou! V prostředí části se naopak odehrávaly velmi vyrovnané boje a každé z družstev si připsalo po bodu. Ten pro hosty získala výhrou o 11 kuželek 532-521 Sedláčková nad Šamalovou, ale hodně důležitý třetí pro Jičín vítězstvím o 8 kuželek 527-529 Marie Kvasničková v souboji s Šeborovou. Do koncovky tak mohly Lenka Tomášková s Alenou Šedivou vstupovat poměrně klidně s náskokem více jak šedesát kuželek. A svým spoluhráčkám i divákům se odvděčily vynikajícími výkony! Alena Šedivá přes pěkných 548 shozených kuželek, smolně o čtyři kolky podlehla nejlepší hráčce Žižkova Maškové, ale Lenka Tomášková excelovala. Svou soupeřku deklasovala o více jak sto kuželek, přičemž atakovala magickou šestistovku, od které jí nakonec dělily pouhé tři kuželky. Výsledných 597 bodů bylo nejen nejlepším výkonem utkání, ale celého ligového kola! Jičín B se tak po zasloužené a až nečekaně vysoké výhře 6:2, po vynikajícím týmovém výkonu 3306 bodů posouvá na skvělou třetí příčku tabulky se stejným bodovým ziskem jako druhé Rokycany.

V sobotu čeká tým Jičína nevyzpytatelný celek Ústí nad Labem, který dokázal v předehrávce deklasovat vedoucí Jablonec 7:1! Utkání začíná ve 13:30 – přijďte fandit!