Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín A nejvyšší soutěž neuhájily

14. 4. 2014 | Ženy A | 22. kolo |

Je dobojováno. Osmnáctý kuželkářský mistrovský titul získaly hráčky Slavie Praha, od roku 2007 je v jejich držení nepřetržitě! Až poslední kolo rozhodlo o zisku mistrovského titulu. Po výhře nad KK Zábřeh 5:3 jej vybojovaly hráčky Slavie Praha. Hráčky TJ Vlašského Meziříčí nestačily doma na Spartak Přerov a skončily v tabulce na druhém místě. Bronzové medaile získaly hráčky Spartaku Přerov. Nejvyšší soutěž opouští Sokol Spořice. SKK Jičín skončil na druhém sestupovém místě. 2.KLZ A vyhrálo béčko Jičína a díky tomu Jičín o ligovou příslušnost nepřijde! Druhé volné místo nahradí Lokomotiva Moravská Třebová.

Klíčová bitva o záchranu nejvyšší kuželkářské soutěže žen mezi domácím SKK a KK Konstruktiva Praha byla vyrovnanáná od samého začátku až do samotné koncovky. Jičín nezačal příliš dobře a po šedesáti hodech prohrával již o 49 kuželek. Tým domácích ihned reagoval střídáním, a to se vyplatilo. Martina Danišová, která nahradila druhou z dorostenek v dresu Jičína Nikolu Portyšovou, se chytla famózně ( na 60 HS 299!) a stáhla náskok skvěle hrající Najmanové na konečných 547-588. Dana Viková potvrdila dobrou formu ze závěru soutěže výhrou 563-534, což znamenalo vyrovnané skóre 1:1 a ztrátu pouhých 12 kuželek.

Nápor Jičína přišel v úvodu prostřední části, kdy Michaela nožičková s Marií Kolářovou, hned po třiceti hodech otočily poměr celkově shozených kuželek na 37 pro domácí. Na druhých drahách se ještě zlepšily, ve svých duelech šly do vedení 2:0 na dráhy, a náskok SKK Jičín vzrostl již na 77 kuželek! Marie Kolářová dotáhla svůj soboj po vynikajícím výkonu k jednoznačné výhře 582-514. Bohužel výrazně méně zkušená Michaela Nožičková skvěle rozehranou partii nakonec ztratila. Po výpadku na třetí dráze nezvládla ani vyrovnanou koncovku a podlehla těsně 542-550. Jičín šel přesto do koncovky při skóre 2:2 s poměrně výrazným náskokem 48 kuželek a tedy velkou psychickou výhodou. Koncovku však Nela Pristandová s Petrou Abelovou nezvládly. Pristandová zůstala hodně za očekáváním a lehce podlehla průměrně hrající Veronice Petrov 516-541. To Petra Abelová držela naděje Jičína vysoko ještě před poslední drahou, když vedla 2:1 na dráhy a o jednu kuželku. Bohužel na poslední dráze jí hrubě nevyšly plné, kde ztratila na svou soupeřku 21 kuželek a toto manko v dorážce již nedotáhla. Prohra o 11 kuželek 540-551 znamenala čtvrtý bod pro hostující tým a nerozhodný výsledek 4:4 , při výhře Husovic, znamenal záchranu pro pražský celek a smutek do řad domácích. Jičín A tak po devíti letech, kdy sedmkrát dokázal vybojovat postavení v elitní pětce ligy a jedenkát i bronzové medaile letos končí až na jedenácté sestupové příčce. Velké štěstí pro oddíl, že B tým SKK chytil na jaře excelentní formu a své tažení dotáhl až k postupu do nejvyšší soutěže, tedy Jičín nebude mezi elitou chybět ani v nadcházející sezóně!

Pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů nedoznalo na čele po posledním kole změn. Vedení udržela Naďa Dobešová ze Slavie Praha průměrem 565,1. Druhou a třetí příčku obsadily hráčky TJ Valašského Meziříčí v pořadí Natálie Topičová a Alena Kantnerová. Závěrečné kolo zamíchalo pořadím dle získaných bodů pro družstvo. Doposud vedoucí hráčka Bohdana Jankových prohrála svůj duel v Husovicích a propadla se až na třetí místo. Na první příčku se po posledním kole prosadila Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí. Druhou příčku obsadila se ztrátou půl bodu hráčka KK Blanska Zdeňka Ševčíková