Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Vítězi Jičínské kuželkářské Tour Portyš a Nekvasilová

21. 6. 2014 | Neregistrovaní | JC Tour |

Jičínská kuželkářská Tour 2013/14 - čtyřdílný seriál turnajů pro neregistrované vyvrcholil závěrečným finálovým turnajem, do kterého si proklestilo cestu dvacet nejlepších mužů a tucet žen.

Mezi muži nezůstal po finále z průběžného pořadí kámen na kameni! I v závěru sezóny, pro mnohé hráče již po delší herní pauze, byly k vidění kvalitní, ale především nesmírně vyrovnané výkony. Nejprve zaútočil až se šestnácté příčky na nejlepší Ladislav Rolc, díky třetímu nejlepšímu finálovému náhozu 539 shozených kuželek. V konečném pořadí se posunul o devět pozic nahoru, až na pěkné sedmé místo. Díky vyrovnaným výkonům v celém ročníku i ve finále berou konečnou šestou a pátou příčku Jan Vinkler (523) a Milan Rosůlek (521).

A jak se bojovalo o medaile? Nejlepšímu po základní části Vladimíru Pechovi nervozita svazovala ruce. Přestože srdnatě bojoval, finálových 520 shozených kuželek pro něj znamenalo „až“ konečnou třetí příčku. Ještě smutnější byl po finále Pavel Frait (524), který z průběžné druhé pozice, klesl na nepopulární bramborovou příčku. O celkové prvenství si to tak v posledních hodech rozdávali doposud čtvrtý Alexander Řehořek a třetí Petr Portyš ml. Řehořek dokázal ve finále zvítězit výkonem 548 bodů, ale Petr Portyš mladší shodil jen o tři kuželky méně, a to mu vzhledem k šestibodovému náskoku před finále zajistilo prvenství o 3 body, právě před Řehořkem.

Mezi ženami potvrdila svůj náskok ze základní části Jaroslava Nekvasilová. Ve finále zvítězila díky 506 bodům. Druhým finálovým výkonem nad hranicí pěti set bodů (501) potvrdila svou celkovou druhou příčku Katřina Janďourková, na rozdíl od doposud trochu překvapivě třetí Lenky Valnohové. Ta ve finále nahrála pouze 443 kuželek a neodolala tak tlaku trojice Riegerová (475), Vaňurová (474) a Pavlatová (477), které jí v celkovém hodnocení přeskočily právě v tomto pořadí.

Po skončení závěrečného turnaje proběhlo ve výborné atmosféře pro danou kategorii vždy slavnostní vyhlášení jak výsledků Tour, tak výsledků nereligy. Kompletní výsledky a statistiky naleznete na www.skkjicin.cz.