Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Martina Tomášková předvedla excelentních 631 kuželek!

14. 9. 2014 | Ženy A | 1. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen odstartovala o tomto víkendu do dalšího ligového ročníku. V úvodním kole se radovaly domácí celky z vítězství 2x, hostujícím celkům se zadařilo ve třech utkáních. Oba body si odvážejí z Husovic hráčky KK Zábřeh. Mistrovský celek Slavie Praha přehrál Sokol Duchcov a SKK Jičín přehrál nováčka soutěže Lokomotivu Českou Třebovou.

Domácí výhry zaznamenaly hráčky Spartaku Přerov po výhře nad TJ Valašským Meziříčím a KC Zlín přehrál jasně SKK Náchod. V Blansku, kde měly domácí hráčky přivítat pražskou Konstruktivu se nehrálo. Důvodem jsou nedodělky firmy, která prováděla rekonstrukci, když nedokončila přestavbu v plánovaném termínu.

Hráčky SKK Jičín, přesně v sestavě, s kterou loni prošly k postupu z druhé ligy, zaskočily v souboji nováčků domácí Lokomotivu Českou Třebovou. Po velmi dobrém výkonu měl Jičín otěže zápasu ve svých rukou od samého úvodu zápasu. Alena Šedivá sice podlehla nejlepší z domácích hráček Kaucké 547-578, ale na vedlejších drahách zazářila Martina Tomášková. Suveréně nejlepším výkonem kola a novým osobním maximem 631 bodů nahrála na svoji soupeřku 62 kuželek. Střed utkání ovládly hostující hráčky. Plným ziskem bodů posunuly hostující celek do vedení 3:1. Marie Říhová 540-522 a Helena Šámalová 531-512 V závěru zápasu hráčky SKK Jičín ještě navýšily vedení na poražené kuželky a bez větších problémů dovedly utkání do vítězného konce v poměru 6:2. Monika Hercíková o pouhých 6 kuželek v pěkném duelu 550-556 podlehla juniorské reprezentantce Ludmile Johnové a Lenka Tomášková pečetila jednoznačným vítězstvím a dalším výborným jičínským výkonem 574-532 nečekaně vysoké vítězství SKK Jičín o 104 kuželek. Takový vstup do sezóny nečekali ani největší optimisté

V dalším kole se Jičín 20.9. od 13hodin představí na půdě jednoho z medailových aspirantů Valašského Meziříčí.