Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín udolali před zcela zaplněnou kuželnou SKK Hořice 7:1

28. 10. 2014 | Muži A | 6. kolo |

Šesté kolo 2.kuželkářské ligy svedlo k velmi očekávanému vzájemnému duelu oba zástupce našeho okresu SKK Jičín a SKK Hořice. Do vůbec historicky prvního okresního kuželkářského derby nastupoval v roli favorita na domácích drahách Jičín. Ten v dosavadním průběhu soutěže neztratil ani bod. Hořičtí měli excelentní vstup do soutěže, ale po třízápasové vítězné šňůře nyní odešli dvakrát poraženi.

Hořický tým přijelo povzbudit několik desítek fanoušků, početné zastoupení měli i domácí příznivci, a tak kuželna V Lipách doslova praskala ve švech. Jedinečné utkání tak doprovázela také jedinečná atmosféra. Jičín předvádí na domácích drahách výborné vstupy do utkání, a to se hosté snažili eliminovat nasazením svých dlouhodobě nejlepších hráčů, Radka Kroupy 574, který za Jičín odehrál mnoho ligových sezón a Jaromíra Šklíby 580. Přesto Hořicím tento tah nepřinesl kýžený efekt. Důvod? Další excelentní výkon, nejlepšího hráče ligy Jana Bíny. Přes náročný víkendový reprezentační program v Polsku hýřil energií a jistotou. Opět atakoval vlastní rekord kuželny, který jen těsně odolal. Skvělých 632 shozených kuželek bylo nejlepším výkonem celého kola. Hodně důležitý bod vyválčil v posledních hodech o pouhých devět kuželek 589-580 pro Jičín i Pavel Kaan a domácí tak rázem vedli 2:0 o 67 kuželek.

Hosté však rozhodně nerezignovali a v prostřední části začali postupně snižovat náskok Jičína. Nejvíce se přiblížili na 25 kuželek, ale poslední dráhy prostřední části nezvládli. Tam byli výrazně lepší domácí. Hořický Martin Hažva, díky nejlepšímu výkonu ze svého týmu, uhájil proti Romanu Burešovi výhru 595-572, ale v souboji trápících se hráčů domácí Jiří Drábek v závěrečné dorážce otočil na svou stranu duel s Radkem Koštálem 536-526, a to se ukázalo jako klíčový okamžik utkání. Jičín tak stále vedl s nadějným náskokem 54 kuželek a především 3:1 na body.

To dostalo hostující hráče v koncovce pod obrovský tlak, který jim nedokázal předvést výraznějších výkonů na které rozhodně mají. Jičín tak měl cestu k vítězství a upevnění vedoucí příčky v celé soutěži otevřenou. Lukáš Vik proti Vojtěchu Tulkovi 590-542 a Jaroslav Soukup proti Zdeňku Měkotovi zvýraznili výsledek na 7:1 pro domácí.

V sobotu 1.11. čekají na oba zástupce Jičínska další velké výzvy. Jičín bude hodně držet pěsti hráčům Hořic, aby prolomili třízápasovou sérii porážek, a to hned proti druhému týmu tabulky SKK Rokycany B. Jičín se zase pokusí poprvé v historii pokořit pro něj doposud nedobytnou kuželnu v Českých Velenicích.