Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína vybojovali osmé vítězství v řadě!

11. 11. 2014 | Muži A | 8. kolo |

Utkání vedoucího kvarteta 2.kuželkářské ligy mužů byla v osmém kole překvapivě hodně vyrovnaná a došlo i na ztráty bodů. Jičín se musel v souboji s pražskou Konstruktivou hodně snažit a své body získal až po velikém boji. Ani v Rokycanech vše nešlo z pohledu domácích hladce, ale body zůstaly doma. To Sadská v Benešově nakonec rozdílem jediné kuželky bod ztrácí a Tábor v duelu s Bohušovicemi přichází dokonce o oba a to rozdílem pouhých pěti kuželek.

Konstruktiva, která má i několikaleté zkušenosti s nejvyšší soutěží, potvrdila že si v Jičíně věří a do utkání vlétla zásluhou Zdeňka Zahrádky 625 a Pavla Kohlíčka 607, kteří dosáhli na svá letošní maxima, opravdu skvěle. Jičín však obdobně kontroval, a tak byla k vidění od začátku nesmírně kvalitní a dramatická bitva. Na dráhy skončily oba úvodní duely 2:2, a tak o bodech pro družstvo rozhodovaly shozené kuželky. Nejlepší hráč soutěže Jan Bína měl tentokráte ve Zdeňku Zahrádkovi velmi zdatného soka a v doposud nejkvalitnějším souboji celého ročníku jej po oboustranně vynikajícím výkonu rozhodl ve svůj prospěch 628-625 o pouhé 3 kuželky. Josef Vejvara přes kvalitní nához 593 bodů měl na svém kontě po sto dvaceti hodech o čtrnáct kuželek méně než Pavel Kohlíček, a to znamenalo vyrovnaný stav zápasu 1:1 a těsné vedení hostů o 11 kolků.

V obdobně dramatickém duchu pokračoval zápas i v prostřední části. Pavel Kaan vybojoval po dalším vydařeném výkonu druhý bod Jičína v těsné koncovce o 10 kuželek proti Václavu Posejpalovi. Neméně dramatický byl duel na vedlejších drahách. Zde se jeho aktérům tolik nedařilo, domácí jako již poněkolikáté v této sezóně, ihned reagovali střídáním a to se jim opět vyplatilo! Roman Bureš pustil do druhé poloviny na dráhy Jiřího Drábka,, a přestože na poražené kuželky zaostali za Jaroslavem Pletichou st. 530-536, dokázali vybojovat pro sebe tři dráhy a tím pádem i třetí bod pro svůj tým! Jičín tak strhl skóre v poměru 3:1 na svou stranu, ale hosté stále drželi těsné vedení o sedm kolků na poražené kuželky!

Přetahovaná o každou kuželku pokračovala až do samého závěru. Naštěstí pro domácí v závěrečné čtveřici vynikl domácí Jaroslav Soukup, který přidal čtvrtou šestistovku tohoto velice kvalitního zápasu a již po třech drahách měl jistotu zisku bodu. V tento moment bylo jasné, že Jičín uhájí svou neporanitelnost, ale poměr poražených kuželek se přeléval stále z jedné strany na druhou a hosté bojovali srdnatě o remízu. Na poslední dráze zvýraznil Soukup své vítězství na 603-565 a to domácím stačilo i přes těsnou prohru Lukáše Vika 568-573 k osmému vítězství sezóny, kterou procházejí doposud bez ztráty kytičky! Krásné drama má šťastný konec pro Jičín, který vítězí 6:2 o 26 kuželek 3516-3490!

V sobotu 15.11. se SKK Jičín pokusí prodloužit skvělou sérii na půdě nevyzpytatelných Bohušovic.