Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Hercíková excelentní koncovkou obrala Val.Meziříčí o body!

12. 1. 2015 | Ženy A | 13. kolo |

Svou jarní záchranářskou misi nejvyšší kuželkářské soutěže žen zahájily kuželkářky SKK Jičín soubojem proti jednomu z horkých medailových aspirantů, třetímu celku tabulky, Valašskému Meziříčí. Soupeř, jehož kádr je nabitý reprezentantkami byl jistě překvapen sestavou domácích a po závěrečném hodu i tím jak si nechal jasně se rýsující výhru utéct doslova mezi prsty!

Do úvodu nasadil Jičín svou novou posilu Ivanu Kaanovou a mladou Janu Abrahámovou, která v podzimní části prakticky nedostávala příležitost v základní sestavě. Sobotním výkonem si o ni však výrazně řekla. Po vyrovnaných drahách si přesvědčivě poradila se svou soupeřkou výrazným rozdílem 561-535. Také Ivana Kaanová rozehrála svůj duel výborně a v polovině svého startu vedla 1,5:0,5 bodu. Bohužel rozhodující vítězný bod se jí získat nepodařilo, přestože porazila celkově o čtyři kuželky více jak její soupeřka Vendula Šebková. Jičín tak měl za stavu 1:1 k dobru 30 kuželek. V prostřední části však ovládly dění na drahách jednoznačně skvěle hrající hráčky Valmezu. Alena Šedivá srdnatě bojovala s nejlepší českou dorostenkou Natálií Topičovou, odehrála s ní tři naprosto vyrovnané dráhy, ale prohře 567-591 nezabránila. Na vedlejších drahách dominovala ve všech směrech v nejlepším výkonu hostujícího celku 592 Klára Zubajová.

Valašké Meziříčí tak potvrzovalo roli favorita a do koncovky šlo při vedení 3:1 s výrazným náskokem 67. kuželek, který navíc na úvodních drahách závěrečné fáze zvýraznilo na 74 kuželek. Zdálo se být rozhodnuto. Jičínské duo Monika Hercíková a Lenka Tomášková však začalo nenápadně zdánlivě nedostižný náskok stahovat. Při druhé třicítce o 25 kuželek a při té následující o dalších 24! Před závěrečnou drahou vede Lenka Tomášková 2:1 na dráhy a výborně hrající Monika Hercíková (148, 145, 145) již má jasný bod při vedení 3:0. K obratu je však nutné zcela otočit i poměr celkově poražených kuželek. V hledišti, které oživila již nečekaná vlna naděje, to vře. Na doposud stále jistých soupeřkách je poprvé vidět nervozita. Tíhu okamžiku neunesla především hostující Lucie Pavelková (poslední dráha 119). Lenka Tomášková proti ní díky excelentním plným 101:85 stahuje dalších 16 kuželek. Hercíková s Kanterovou mají shodné plné 94:94. V oboustranně nervózní dorážce stahuje Tomášková proti Pavelkové již jen jednu kuželku. Zato závěrečná dorážka Moniky Hercíkové je doslova koncert! Na málo kdy vídaných 72 v dorážce na 15 hodů nedokáže reagovat ani tak ostřílená hráčka jako Alena Kantnerová. Monika Hercíková se stává hrdinkou dne, když z jinak vyrovnaného týmového výkonu Jičína vyčnívá její nový osobní rekord 604 shozených kuželek. Poslední dráha 166. Jičín tak po úžasném obratu v posledních hodech, a výborném výkonu 3363 bodů, vítězí 5:3 o 19 kuželek a v tabulce se posouvá mimo sestupové příčky.

V sobotu 17.1. od 13:30 čeká tým SKK Jičín důležité utkání se sousedem z tabulky v Praze na Konstruktivě.