Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín hlásí již devět postupů na Mistrovství ČR!

23. 2. 2015 | Ostatní | Mistrovství jednotlivců |

Velkým úspěchem pro jičínský kuželkářský klub skončily po Krajských mistrovství jednotlivců, také semifinálové turnaje Mistrovství České republiky.

Již jsme Vás informovali o vítězství juniora Jiřího Drábka na domácí půdě v Jičíně a seniora Ivana Vondráčka reprezentujícího SKK Hořice ve Vrchlabí, kde navíc Martin Mazáček vybojoval třetí příčku. K této trojici postupujících do bojů o medaile na závěrečné turnaje Mistrovství ČR se přidal také Jaroslav Soukup. Ten v elitní kategorii mužů dokázal v Zábřehu shodit 578 kuželek a vybojovat vynikající pátou příčku, když za sebe odsunul celou plejádu prvoligových hráčů. O jedinou příčku utekl postup hradeckému Ladislavu Beránkovi 562, který nyní hostuje v druholigovém Jičíně. Stejným smolařem se stal mezi juniory hořický Vojtěch Tulka.

Pořádnou porci smůly měly hráčky SKK Jičín v Náchodě, kde pro poruchu automatů musely dlouho čekat a to výrazně ovlivnilo jejich výkony. Štěstěna se při vší smůle obrátila čelem pouze k Martině Hrdinové, které ještě výkon 543 shozených kuželek na postup stačil, zády však již k hořické Michaele Kučerové 541 a Lence Tomáškové z SKK Jičín 536.

Finálové turnaje MČR jsou naplánovány na konec dubna. SKK Jičín bude pořadatelem Mistrovství ČR seniorů – tedy hráčů nad 50 let a domácí příznivci budou mít v tomto turnaji své želízko v podobě Martina Mazáčka, fanoušci z města kamenné krásy – Hořic zase Ivana Vondráčka. SKK Jičín měl již jistou účast pěti hráčů na finálových turnajích, po krajských přeborech, nyní se k této pětici přidal další kvartet zástupců SKK! Navíc dva zástupci nejmladších kategorií si postup téměř s jistotou vybojují přes dlouhodobé soutěže svých kategorií. Přejme jim úspěch i v samotném finále!